Tilbake i byen - spent på responsen

Tirsdag åpnet det nye utsalgsstedet for Pizzabakeren i Namsos ved kaia. Daglig leder Jarle Svendsen mener at nærhet er nøkkelen til suksess.

Andremann: Tore Strømmen ble andre kunde på Pizzabakeren i Namsos da han skulle kjøpe seg lunsj. Bak disken: Daglig leder Jarle Svendsen.  

arkiv

NAMSOS: Svendsen har jobbet opp imot 12 timer daglig for å bli klar til åpninga, og er spent på hvordan den vil bli tatt imot.

– Det er selvfølgelig en skrekkblandet fryd når du åpner noe nytt. Jeg er spent på responsen, sier Svendsen.

Det er seks år siden de forrige som prøvde å drive et utsalgssted for pizzakjeden måtte stenge. Det skremmer ikke Svendsen, som mener at nærhet er nøkkelen til suksess.

– Forrige gang var det forskjellig eier og driver av utsalgsstedet. Selv skal jeg være begge deler og jobbe hardt for at kvaliteten på maten skal opprettholdes over tid, forklarer han.

– Produktet selger seg selv, om du gjør det rett, legger han til – med et glis.


Viktig plassering

Plasseringa for utsalgsstedet er langt fra tilfeldig. Svendsen forklarer at det var viktig for han å ha en god lokalisering for bedriften.

– Butikken ligger jo midt i hovedfartsåren i Namsos. Både drosjer og busser har jo holdeplass her. I tillegg tror jeg folk vil synes det er enklere å stoppe innom enn det var i envegsgata ved den forrige butikken, sier han.

Svendsen har gjort heimeleksa og undersøkt hva som fungerer og ikke fungerer for andre butikker.

– Hvis du ser på Pizzabakeren i Steinkjer, så økte de omsetninga med 15–20 prosent etter at de skiftet plassering. Det er viktig at folk føler at det ikke er noe stress å stikke innom, sier han.


Travel tid i vente

Neste uke starter Namsosmartnan – en av de travleste tidene for restaurantene i Namsos. Det var viktig for Svendsen å komme i gang før det.

– Jeg synes det var viktig å få litt tid før martnan. Det er en god mulighet for oss til å nå ut til mange kunder, sier han.

Namdalsavisa var til stede rett etter åpninga. Der møtte vi butikkens andre kunde, Tore Strømmen. Han var der for å kjøpe seg lunsj, og mener at Pizzabakeren var et gledelig gjensyn i byen.

– Pizzabakeren har jeg virkelig savnet i Namsos, sier Strømmen.

– Det jeg liker med pizzaen deres er at den er litt annerledes enn de andre restaurantene i byen. Bunnen er veldig sprø og skinka er god, legger han til.