Snorre Holand fra Rørvik ledet Brasil-lag til topps i Norway Cup

– Enorm opplevelse

Viknaværingen Snorre Holand kunne strekke hendene i været da laget «hans» Futuro Rio Bancario gikk til topps i Norway Cup.

JUBLENDE: Guttene på Futuro Rio Bancario fra favelaen i Rio de Janeiro gikk til topps i den eldste gutteklassen i Norway Cup. Her jubler de med pokalen etter å ha slått norske Hallingdal 7–6 på straffesparkkonkurranse i finalen. Laget fra Rio har forelsket seg i Norge og sier at de skal bli profesjonelle fotballspillere i landet og finne seg ei norsk jente. 

MED POKALEN: Her står en glad Snorre Holand med beviset på Norway-Cup suksessen. 

arkiv

OSLO: Det ble en enorm opplevelse for guttene fra favelaen i Rio de Janeiro da de ved hjelp av Snorre Holands organisasjon «Casas de Noruega» kunne reise til Norge for å delta på Norway Cup.

– Bare det å få reise ut fra slummen har vært en stor opplevelse for mange av guttene. Flesteparten av de har aldri vært utenfor favelaen, sier Snorre Holand.


Spennende finale


Tross det å reise til Norge var en stor nok opplevelse for guttene fra Rio, så ble nok opplevelsen den beste de kunne forestille seg da de gikk til topps i Norway Cup.

Men det ble ikke noen enkel oppgave for brasilianerne. For i finalen i den eldste gutteklassen møtte laget norske Hallingdal. Da det sto 1–1 på resultattavla etter full tid og ekstraomganger, måtte det straffesparkkonkurranse til for å skille finalistene. Den vant brasilianerne 7–6, og dermed kunne både spillere og Snorre Holand strekke hendene i været for seier.


– Enorm opplevelse


Holand sier det å delta på Norway Cup har vært i tankene lenge, og at det var morsomt å endelig få guttene oppover til Norge.

– Vi har hatt det i tankene lenge, men begynte vel den ordentlige planlegginga i fjor.

Han sier også at dette er en enorm opplevelse for guttene som nå har falt helt pladask for Norge.

– Guttene har forelsket seg i Norge. De er alle nå fast bestemte på at de skal bli proffe fotballspillere i Norge og finne seg ei norsk jente, sier han og ler.


Masse inntrykk


Brasilianerne får sett litt av hvert under reisen til Norge. For etter å ha seiret i Norway Cup reise laget til Mjøndalen hvor de tirsdag kveld spilte treningskamp mot rekruttlaget til Mjøndalen. Til helga skal laget delta på Sandar-cupen i Sandefjord før de tirsdag reiser tilbake til Brasil.

– Dette vil være en tur guttene aldri vil glemme, sier Holand.

Viknværingen vil understreke en ting.

– Vi hadde ikke hatt mulighet til denne reisen uten støtte fra sponsorer. En stor del av støtten kommer fra Rørvik, og det er vi veldig takknemlige for, avslutter han.