Regnet fortsetter i helga

Du trenger trolig ikke shorts på årets Kolvereiddager, da snittemperaturen vil ligge på 12,7 grader og bygene ikke er langt unna.

Finn fram paraplyen: Ifølge meteorologen kan det være en lur idé å ta med seg paraply på årets Kolvereiddagene, for det vil komme noen byger utover fredag og til og med søndag. Utover i neste uke vil derimot godværet komme krypende og shortsen må trolig fram igjen. 

arkiv

KOLVEREID/NAMSOS: Torsdag er Kolvereiddagene i gang og ifølge meteorologene ser det ut til å bli oppholdsvær, men lave temperaturer.

Yr.no sitt værvarsel for Kolvereid viser, 11 grader og delvis sol torsdag, skyet og 12 grader fredag, og temperaturene vil stige til 14 grader og delvis sol lørdag og søndag. I tillegg til at et nedbørsområde nærmer seg vestover.

– Det kan være lurt å tenke på å ta med paraply og regntøy. Det vil bli en del byger, særlig utover fredag kveld. Det vil bli flere byger utover lørdag og søndag, sier statsmeteorolog Frode Hassel.

Det beste helgeværet vil komme i nordre del av Namdal.

Tross dårlig helgevær i Namdal, vil det trolig snu fra tirsdag av.

– Mandagen er ennå litt usikker, men fra tirsdag av vil det bli mer sommerlige temperaturer, sier Hassel.

Dette lover godt for årets Namsosmartna som starter torsdag i neste uke.

– Det kommer et høytrykk og vi vil få temperaturer opp på 20-tallet utover i uka, sier Hassel.

Ifølge yr. no vil det bli 20 grader og full sol fra og med onsdag i neste uke.

– Dette skyldes i stor grad at vi blir kvitt lavtrykkene som har ligget i området. Det har blitt bygd opp en høytrykksrygg som vil legge seg over Namdalen og det vil bli liggende en stund, sier Hassel.

Paraplyen er trolig et bedre valg på Kolvereiddagene enn shorts, men den kan tas fram igjen til Namsosmartnan i neste uke.

– Sommeren kommer tilbake i neste uke, avslutter Hassel.