– Trivelige Kolvereiddaga

Kolvereiddagene er i gang, og litt regnvær stoppet slettes ikke folket fra å fylle sentrumsgatene.

I GULT OG SVART: Guttebandet Firefoxes stilte på scenen med koret Mixdur, og sørget for god stemning med sangen «Kolvereid i gult og svart». 

ÅRETS KOLVRIK: Både far, Svein Torsvik og sønn, Torkil Torsvik, ble gledelig overrasket da Torkil leste opp at nettopp faren ble tildelt prisen «årets Kolvrik» for alt arbeidet han har gjort på byen. 

KLIPTE SNORA: Ordfører Steinar Aspli og leder i ungdomsrådet i Nærøy, Ingrid Andrea Holthe Olsen klipte den blå snora og erklærte Kolvereiddagene 2016 for åpnet. 

FOLKSOMT: Med paraplyer og regntøy møtte folk opp til det tradisjonelle åpningsshowet. 

arkiv

KOLVEREID: Det må til mer enn litt regn for å hindre folket i å møte opp på den tradisjonelle åpninga av Kolvereiddagene.

Med utdeling av prisen «Årets Kolvrik», ord fra både ordfører og leder i ungdomsrådet og fremførelse av selve Kolvereiddagssangen, er dagene herved i gang.

– Endelig e det Kolvereiddaga, dæm vi har venta på, sang folket sammen med konferansierene Torkil Torsvik og Kristoffer Brun.


Skryt til komiteen

Leder i ungdomsrådet, Ingrid Andrea Holthe Olsen ga masse ros til komiteen og dugnadsfolket som gjør at Kolvereiddagene blir arrangert.

– Tenk så mye arbeid som blir lagt ned for at jeg og du skal kose oss, sier Olsen.

Sammen med ordfører i Nærøy, Steinar Aspli, klipte hun snora og åpnet dagene.

– I år er det enda mer fokus på barn og ungdom, med blant annet Barnas festival. Det blir lagt til rette for at alle skal få noen flotte dager framover, forteller Aspli, som har åpnet dagene de siste 18 årene.

– Og da vil vi erklære dagene for åpnet, jublet de.


Årets Kolvrik


Den årlige prisen blir tildelt en person, lag eller forening juryen mener har gjort et stort og viktig arbeid for både Kolvereid og Kolvereiddagene.

– Årets prisvinner har bidratt i mange år som både leder, trener og deltaker. Han har stilt på utallige dugnadstimer gjennom ulike lag, og for de aller fleste er han også kjent som en utøvende musiker i ulike band.

– Og årets Kolvrik blir i år tildelt Svein Torsvik, forteller prisvinnerens sønn og konferansier, Torkil Torsvik.