Kast terningen i helga

Terningtårnet spillklubb håper det kan være starten på en tradisjon når de for første gang inviterer til Nørdvikcon i helga.

Ser fram til helga: Marita Haugen og Thomas Stenhaug er to av fem personer i styret til Terningtårnet spillklubb. De gleder seg stort til Nørdvikcon i helga. 

arkiv

RØRVIK: Annenhver tirsdag arrangerer Terningtårnet spillkvelder i Heimen. I helga tar de det til et nytt nivå, og inviterer alle som har lyst til å komme for å være med på spillhelg.

– Det varierer veldig hvor mange som kommer på spillkveldene, men det høyeste antallet vi har vært er 47, forteller Marita Haugen, som har vært med i klubben siden de kunne telle medlemstallet på ei hånd.

– Tanken er at dette er et tilbud som er åpent for alle, sier Thomas Stenhaug, og forteller at folk i alle aldre møtes for å delta under spillekveldene.

Kick-start

Nå håper han at folk tar turen når de samles i Heimen fredag, lørdag og søndag.

– Det var noen som arrangerte ei privat spillehelg tidligere, og nå ønsker vi å gjøre noe mer ut av det, sier han.

– Vi har vi hatt sommerferie ei stund uten spillkvelder, så dette blir en fin måte å kickstarte høsten på.

Arrangørene har ordnet med helgepass og dagspass, og de informerer om at det blir matsalg på lørdag. Ei resultattavle skal også avdukes i løpet av helga, noe de tror vil være med på å skape enda mer konkurranse blant spillerne.

Noe for alle

Håpet nå er at spillhelga skal bli en årlig tradisjon.

– Vi ønsker at helga skal bli husket, sier Haugen, og forteller at det blir både frispilling, turneringer og spilltesting i løpet av helga.

– I tillegg får vi besøk av en kar fra Trondheim, som jobber med å utvikle brettspill. Han kommer for å vise fram sitt nyeste spill, og det blir mulighet for alle å få teste det i løpet av helga.

De ønsker både nye og gamle spillere velkommen, og det gjør ingenting om du ikke har spilt mye fra før.

– Det er bare å hoppe inn i det, sier Haugen.

– Jeg kommer til å ha med yatzy for dem som ikke er kjent med så mange andre spill. Bare møt opp, så skal vi i styret hjelpe deg på veg.

Stenhaug skryter av spillklubben, og sier det er veldig sosialt å være en del av det.

– Dette er et kjempeforum, og det er artig å være med på å få folk gira på spill, sier Stenhaug, og forteller at det blir muligheter for å spille Pokémon i løpet av helga også.

– Dette blir ei helg hvor vi kan gjøre det vi liker best. Vi har pratet om det lenge, og det er veldig mange som gleder seg, sier han.

– Vårt beste trekkplaster er at det er sosialt. Her har det ikke noe å si om du kommer alene eller sammen med venner, smiler han, og Haugen nikker.

– Er du eller en vennegjeng glad i å spille monopol, så ta det med og kom, sier Haugen.