«Det å se at folk her får vann og et nytt liv, gjør at jeg føler at jeg kan avslutte sorgen»

– Å se dette gir meg ro i hjertet.

LANG REISE: Arnulf og Tove Bergum står sammen med Mariann Ofstad foran skiltet som markerer brønnen som er åpnet i Maria Annette Ofstads navn. Hun ble bare to år eldre enn klassevenninnen Lene Maria, som ble drept på Utøya for fem år siden. Nå har begge venninnene sin egen vannbrønn i Samburuland, der minnet lever videre og gir et nytt liv til tusenvis av mennesker. Med på reisen til Samburuland gjennom NA og Lene Maria for Rent Vann var også Solveig Flaat (fra venstre), Randi Hatland, Arvid Bergum (skjult), Lisbeth Angen, Marit Bergum og Arne Flaat. Utenfor bildet; Synnøve Broman. 

arkiv

LEKERI, KENYA: Mariann Ofstad fra Namsos snakker foran forsamlinga av perlekledde kvinner som står på den åpne, solstenkte åstoppen ved landsbyen Lekeri, midt i stammeområdet Samburuland i Kenya. Ei enkel tappekran over et støpt betongtrau forsyner mennesker i ti kilometers omkrets med rent, rennende vann.