Folk strømmer til D.D.E. – konsertene

– Det har vært en helt eventyrlig sommer

Sommeren er konsert- og festivaltid. D.D.E. har lagt bak seg en kjempesommer hittil, og de avslutter det hele med å spille for et etter alt å dømme utsolgt Rockefeller i oktober.

Her e det liv: Stemninga under D.D.E. sine konserter er det ingenting å si på. Her fra gatefesten i Namsos. 

Flott sommer: Eskil Brøndbo forteller at de har hatt en innholdsrik sommer på turne. Under gatefesten i Namsos kom nesten 2.000 for å høre D.D.E. spille på heimebane. Foto: Bjørn Tore Ness 

arkiv

NAMSOS: – Nå får vi betalt for at vi har stått på, jobbet hardt og vært tro mot oss selv. Det har vært nok en bra sommer i år, men de siste månedene har nok vært enda bedre enn før, forteller Eskil Brøndbo.

Fredag kveld sto de foran et feststemt publikum under Kolvereiddagene, og Brøndbo forteller at sommeren så langt har gitt bandet et publikum som nærmest har strømmet til konsertene.

Godt besøk

– Vi har hatt mange utsolgte konserter og flere festivaljobber hvor det er vanskelig å si hvor mange som løste billett. Men det vi vet er at det har vært flere titusener som har sett oss spille i sommer. Det er helt eventyrlig, mener han.

I forkant av årets sommerturne kunngjorde bandet at de skulle feire at det i år er 20 år siden albumet «Det går likar no» ble gitt ut. Hele albumet blir spilt fra a til å under sommerens konserter, og Brønbo forteller at responsen har vært overveldende.

– Vi hadde ikke trodd at det skulle slå så godt an. Selv når vi spiller låter som vi ikke tror er så populære, synger publikum med av full hals. Jeg tror kanskje at vi undervurderte låtene litt. Det er noe vi synes er veldig gøy, forteller trommisen.

– Det skal jo også sies at albumet «Det går likar no» har solgt godt over 300.000 eksemplarer, så det er kanskje ikke så rart at folk kan tekstene, legger Brøndbo til.

Forrige helg ble det også satt ny publikumsrekord under konserten deres på Treungenfestivalen.

– Hva tror du er grunnen til at dere har hatt en ekstra bra sommer i år?

Rockefeller

– Det nok noe med at vi har gått en runde nå og er på tur til å bli populære igjen. Det er jo ikke alltid at såkalte trend-folk og journalister ha vært så veldig glade i oss, men som sagt får vi nå betalt for å ha stått på. Samtidig har vi vært opptatt av å framstå så profesjonelle som overhodet mulig. Vi har jobbet hardt med musikken og med framførelsen og vi forbereder oss godt før hver konsert, forklarer Brøndbo.

– Det er også en trend i tida at folk vil la seg underholde. Det fylles fort opp med folk på konsertene, og det synes jo vi er en god trend, mener Brøndbo.

Fra slutten av mai til midten av oktober skal bandet ha gjennomført over 20 konserter. Etter at de er ferdige på Kolvereid, reiser de rett til Steinkjer for å spille under Steinkjermartnan.

Deretter følger Heidal, Jessheim, Volda og Gjøvik – før det hele avsluttes i Oslo. På selveste Rockefeller.

– Det er jo en liten guttedrøm. Billettene selger bra og det ser

ut til at det kommer til å bli utsolgt. Å selge ut Rockefeller er jo nesten noe alle musikere har som en drøm, så det tror jeg blir god stemning og en flott konsert, tror Brøndbo.

– Dere spilte i Namsos tidligere i sommer, på heimebane?

– Ja. Da var det solgt i overkant av 2.000 billetter. Det er spesielt artig, særlig fordi det er på heimebane. Å spille i Namsos er bestandig spesielt for oss.

Det var rett og slett en kjempekveld, mener Brøndbo.

Han fortsetter med å si at de også synes det er spesielt å komme tilbake til Kolvereid.

– Det er ei stund siden vi var der sist, så det gleder vi oss veldig til.

Ifølge Brønbo ser den gode trenden ut til å fortsette, og billettsalget går fortsatt strålende.

– Jeg vet ikke nøyaktig hvor mange billetter vi har solgt, i og med at vi har vært med på en del festivaler, sier Brøndbo.