De yngste tok NTE-scenen med storm under Kolvereiddagene

Strålte om kapp med sola

Kolvereiddagene fokuserer på lokale artister, og med det menes selvfølgelig også de yngste.

Imponerte: Håvard Bakken og Marie Laukvik har vært bestevenner i flere år. Fredag sto de for første gang sammen på en scene og framførte en sang de hadde øvd på i kun noen dager. 

Variert: Det var både dans og musikk på NTE-scenen fredag. Rahel og Victoria var to av dem som deltok med et dansenummer. 

Stemning: Publikum så ut til å kose seg framfor scenen. 

Fint: Alise Urdshals var først ut, og spilte piano for de oppmøtte. Like etterpå kom søster Oda, som også spiller piano, på scenen. 

arkiv

KOLVEREID: Konferansier Torkil Torsvik åpnet fredagens konsert på NTE-scenen med å oppfordre publikum til å kose seg med å høre på det framtida hadde å vise fram. Og basert på innslagene fra scenen ser framtida rimelig lys ut.

Med et variert program med alt fra dans, sang, fiolinspill og torader – imponerte de yngste de mange publikummerne som stoppet opp på tur i gata.

– Sommerfugler i magen

To av dem som imponerte fra scenen var Marie Laukvik (8) og Håvard Bakken (8). De sang «Ei som deg» av tenåringsidolene Marcus og Martinus, og de skapte stor stemning med både sang og opptreden.

– Først synes jeg det var veldig skummelt, sier Håvard.

– Men så ble det kjempeartig etterpå.

Marie nikker. Hun var også nervøs før de gikk på scenen.

– Jeg hadde kjempestore sommerfugler i magen. Dette er første gang vi synger sammen, sier hun, og forteller at de to åtteåringene har vært bestevenner for bestandig.

– Vi skal fortsette å synge sammen framover, smiler hun.

Glad for scenen

– Jeg er veldig glad for at Kolvereiddagene har satset på en sånn scene, sier Brynjar Flasnes i Nærøy musikkråd.

– Det er mange ungdommer som har lyst til å prøve seg, og dette er en veldig fin arena å gjøre det på, legger han til.

Flasnes satte pris på at folk stoppet opp for å ta en titt på de mange dyktige ungdommene. En etter en imponerte de på hver sin måte, og hele konserten var et fint innslag i dagene.

– «Ung kultur møtes» er slagordet, og dette er veldig morsomt, smiler han.