Får ros for vinsjene

Jon Frode Tranaas, Torbjørn Sellæg og Rune Bakkebø fra Namsospatriotan får ros for sitt engasjement med å bygge en ny turistattraksjon.

Stolte: Rune Bakkebø sier at det er tydelig at mange er stolte av byen sin. Rune Bakkebø (fra venstre), Torbjørn Sellæg og Jon Frode Tranaas. 

arkiv

NAMSOS: Etter en lang prosess står endelig «Vinsjan på kaia» ferdigstilt, og pådriverne bak det er godt fornøyd med at flere setter pris på arbeidet de har gjort.

– Vi har jo brukt mye tid og krefter på dette, så det er hyggelig at folk setter pris på det også, sier Torbjørn Sellæg.

Vinsjene er plassert på kaia ved Robrygga. Kaia har ikke alltid vært like fin, og det var det som var grunnen til at gutta startet prosjektet.

– Da vi startet var kaia helt ødelagt, stormene hadde rasert fundamentet, sier Sellæg.

Prosjektet har en prislapp på rundt 500.000 kroner og er blitt finansiert på dugnadsånd.

– Kommunen hadde ikke penger til å gjøre det, så da bestemte vi oss for å starte innsamlinga, forklarer Sellæg.

– Det er tydelig at det er mange som er stolte av byen sin, sier Rune Bakkebø.

– Dette er det kuleste

Nå som vinsjene er ferdig er gutta klare på hva de ønsker.

– Vi ønsker jo at folk kommer hit for å se, og setter seg ned og leser om historien og sangtekstene som står på veggene, sier Sellæg.

– Dette må du få med deg, dette er det kuleste, sier Jon Frode Tranaas og peker på et skilt hvor det står «Hvis du løfter hodet så ser du heimstedet til Åge Aleksandersen på Prærien».

Bakkebø tror vinsjene kan være et fint bymerke for både turister og namsosinger å besøke.

– Jeg har jo hatt flere venner på besøk fra andre byer tidligere, også har de spurt om hvor vinsjene er. Nå kan jeg endelig vise dem, sier Bakkebø.

Om Namsospatriotan starter flere prosjekt velger de imidlertid å holde hemmelig.

– Man vet aldri på hva vi finner på, sier Tranaas med et lurt smil.