Her er ukas Før i tida-bilder

Ser du noen kjentfolk?

PUST I BAKKEN: Et typisk bilde fra datidens høyonn hvor de nyter nonsmaten ute i det fri. Dette skriver innsender Gunnar Einvik fra Flatanger. Bak fra venstre: Einar Dølvik, Harald Halmøy, Signy Eilertsen, Gerd Halmøy, Astri Aakre, Sigurd Halmøy og Amalie Halmøy. Foran fra venstre: Jakob Eilertsen Villa og Olga Halmøy, bildet er for øvrig tatt i 1938 på Halmøya i Flatanger. 

SØSKENPAR: To søte små Namsos-barn, Odd og Liv Byrkjeflot, fotografert like ved der de vokste opp på brannstasjonen i byen. Årstaletl er noe usikkert, men vi tipper rundt 1950. Bildet tilhører Odd Byrkjeflot. 

SENTRAL ROLLE: Kokka om bord i båten var ikke bare en som laget maten, men hadde oppsyn med det meste om bord. Var det unger med, var det henne de flokket seg om. Vi kan si at slike som Ågodt Kristiansen var en viktig miljøfaktor om bord, hun jobbet på Kysten og bildet er fra 1960 tallet og utlånt av Grete Kannelønning. 

arkiv

NAMSOS: Før i tida er en fast lørdagsspalte.

Hvis du sitter på gamle bilder som du gjerne kunne tenkt deg å ha på trykk i NA, kan du sende bildene og informasjon om bildet til nils.mentsen@namdalsavisa.no.