Komiteen er fornøyd etter å ha fått mange fine tilbakemeldinger

– Folket fant martnasstemninga

Med et variert og innholdsrikt program kan komiteen si seg fornøyde med årets Kolvereiddager.

Finaleshow: Mange samlet seg på torget lørdag ettermiddag. Finaleshowet og finale i konkurransen «Treff Tverrligger'n» ble en fin avslutning før fest og bankett lørdag kveld. 

Motorutstilling: Kolvereiddagene 2016 bydde på noe for enhver, og den faste motorutstillinga ble også i år en høydare. 

Sola skinte: Været tok seg opp i løpet av helga, og sola skinte over Kolvereid og sentrumsgata store deler av helga. 

Konsert: Før finaleshowet lørdag hadde Kolvereidkvintetten en aldri så liten konsert, og de skapte veldig god stemning på torget. 

arkiv

KOLVEREID: – Jeg har sett fryktelig mange blide fjes i løpet av helga, sier martnasgeneral Torkil Marsdal Hanssen, som etter årets martna kan puste lettet ut.

Han er fornøyd med gjennomføringa av årets Kolvereiddager.

– Vi har fått veldig mange gode tilbakemeldinger, og høydepunktet må være at det var 1.600 personer på torget under konserten med D.D.E. på fredag. Det var utrolig artig.

Variert program

I år har komiteen jobbet med å finne tilbake til det genuine med Kolvereiddagene, og Hanssen sier de har fokusert på at dagene skal være en arena for å prate kjenning.

– Folket har hatt tid til å finne tilbake til den gode, gamle martnasstemninga. Dette har vært folket sine dager, og jeg har inntrykk av at de aller fleste har kost seg, og at mange har satt pris på arrangementet.

Lørdagen under Kolvereiddagene bydde på noe for enhver, og for sjette år på rad ble det arrangert motorutstilling.

– Dette fenger både ung og gammel, og det bruker å være veldig populært, sier Sten Johansen i komiteen.

Og populært så det ut til å bli også i år. Folk flokket seg rundt bilene og motorsyklene som samlet seg ved idrettshallen.

Nytt av året var paraden som fikk stor oppmerksomhet.

– I år bygde vi gata med hensikt av at den skulle ha plass til paraden, sier Johansen, som var veldig fornøyd med hvor mange som tok seg tid til å se på både den og utstillinga.

– Jeg synes det gikk veldig bra, og jeg vil skryte av publikum som var så disiplinerte og sto på sida av vegen. Jeg er veldig fornøyd.

Men det varierte programmet hadde mer på lager for lørdagen. I flere år har husflidslaget brukt å invitere folk til Gammelbanken under Kolvereiddagene, og i år var intet unntak. Mange tok turen da de bydde på votteutstilling og salg av rømmegrøt.

– Jeg tror folk synes det er fint å komme hit, sier Anne Urdshals, som påpeker at været gjorde dagene enda bedre.

– Vi har en fin uteplass, og flere har tatt med seg rømmegrøten ut i det fine været.


 

Fin avslutning

For selv om været så ut til å bli litt grått da Kolvereiddagene gikk av stabelen på torsdag, kom det seg utover helga, og folk så ut til å kose seg i sola.

Lørdag samlet mange seg på torget for å få med seg finaleshowet, som var avslutninga på årets martna før fest og bankett med Gluntan lørdag kveld.

De stødige Kolvereiddags-konferansierene, Kristoffer Brun og Torkil Torsvik, fortalte fra scenen at Kolvereid Hornmusikklag ble vinner av årets bod, og Lene Wahl stakk av med seieren i konkurransen «Treff tverrligger'n».

Med alt fra barnas festival, små og store artister, kunst og motor, kan Kolvereiddagene se tilbake på ei fin og trivelig helg.