Stor suksess for årets kunstner

Sigrid Wangsfjord Moe er den første som har fått oppdraget med å være Kolvereiddagenes egen kunstner, og det ble godt mottatt.

FORNØYD: Sigrid Wangsfjord Moe, her sammen med dattera Ellen, har vært Kolvereiddagenes egen kunster. Hennes utstilling «Kom og sett deg her på trammen sammen med meg!» fikk god respons. 

arkiv

KOLVEREID: Nesten 400 personer stakk hodet innom Nærøy Folkebibliotek da Kolvereiddagenes egen kunstner, Sigrid Wangsfjord Moe, åpnet utstillinga på torsdag.

– Det ble veldig godt mottatt, smiler hun.

Wangsfjord Moe hadde sin første utstilling på Kystmuseet Norveg i fjor, og da biblioteket spurte om hun ville være Kolvereiddagenes første, egne kunstner, ble hun veldig glad.

Variert utstilling

Utstillinga «Kom og sett deg her på trammen sammen med meg», som Wangsfjord Moe selv kaller en lavmælt utstilling med hverdagslige motiver av mennesker, dyr og natur, gjorde seg godt på et arrangement som fokuserer på det lokale.

– Det er helt topp å ha henne her, sier biblioteksjef Gerd Torild Aune, som skryter av kreativiteten til kunstneren.

– Vi tenkte at hun var midt i blinken, og det ser vi nå at stemmer, sier hun, og påpeker at hun er glad for at biblioteket er en del av Kolvereiddagene.

Nye prosjekter

Kunstneren viste også fram et prosjekt som hun har jobbet med i all hemmelighet.

– Namdalskofta finnes i bare en versjon, og jeg har laget et redesign som jeg har kalt Namdalsgenseren, sier hun.

Under åpninga på torsdag hadde hun med seg noen barn som viste fram genseren for publikum. Kunstneren tror ikke det er så mange som vet om kofta, og hun ville gjerne vise fram en ny versjon.

– Det er ei veldig fin kofte, og jeg ville få den fram i lyset. Denne gangen i form av barnegenser, sier hun, og forteller at flere har vist interesse for genseren og mønsteret i løpet av helga.

Hun hadde også med seg sitt nye produkt, en Elruda-kalender, som fikk stor oppmerksomhet og raskt ble utsolgt.

Kommer til å fortsette

Wangsfjord Moe jobber til vanlig som lærer, men har fått smaken på å være kunstner.

– Dette er en hobby som har tatt litt av, og jeg kommer ikke til å slutte med det første, smiler hun.

– Så lenge folk vil ha meg på utstilling og publikum liker det de ser, kommer jeg til å fortsette.