Den store humorhelga

Ei helg hvor hele byen vil koke

Det er samarbeidet med aktørene i Namsos som gjør at vi kommer tilbake, forteller Torbjørn Tørset i Troll Event.

Julelatter: Christer Torjussen (øverst fra venstre) Bjørn-Henning Ødegaard, Adam Schjølberg og Tore Petterson kommer til Namsos for å skape liv i julebordsesongen. 

Klypa: Thomas Ryste og karakteren Kjell «Kjellen» Bigset kommer tilbake til Namsos for tredje gang. Nå med nytt show. 

Gleder seg;: Torbjørn Tørset fra Leka ser fram til den første helga i desember. 

arkiv

NAMSOS: I 2012 startet Troll Event med lekværingen Torbjørn Tørset i spissen, med å tilby namdalinger humorshow midt i julebordsesongen. Publikumsoppslutninga har ikke latt vente på seg, og også i år tar Tørset med seg to show som han lover kommer til å få latteren til å runge ut over byen.

Ifølge Tørset er dette to svært kostbare produksjoner som kommer til Namsos, og samarbeidet med både Rock City og Scandic gjør at han tar med seg showene til byen, selv om det ikke er her det er aller mest å tjene.

– Det er klart at det finnes steder hvor salen tar inn bortimot 1.000 mennesker, mot 450 som NTE Arena tar, men det samarbeidet vi har med Namsos er så bra. Det går så smertefritt og profesjonelt at vi mye heller vil komme dit. De fortjener virkelig mye ros, mener lekværingen som er bosatt i Trondheim.

Tørset har såpass stor tro på konseptet med humorhelga at han i 2013 inngikk en femårsavtale for lån av NTE Arena den første helga i desember. Hittil har han ikke angret.


Kjente navn


– Det er jo i år som i fjor snakk om julebordshow. Denne gangen har vi et show som heter «Julelatter». Her har vi med oss fire standup-komikere som alle er store, kjente navn, forteller Tørset.

Komikerne han snakker om er i første rekke Adam & Tore (Adam Schjølberg og Tore Petterson). Kjent fra trippel-Gullruten-nominerte «Sofa» på NRK.

Sammen har de utallige sceneshow bak seg, i tillegg til Adams solokarriere som standup-komiker. Han blir også å se på tv-skjermen i høst som dommer av «Skal vi danse» på TV 2.

Christer Torjussen er en meget rutinert komiker. Han er som fast inventar å regne på Latter i Oslo, og er en veteran i bransjen. Han kan skryte på seg 15 år på standupscenen,

Så har du Bjørn-Henning Ødegaard. På kun kort tid har han bygget opp en solid og stilsikker framtoning.


Har trua


– Jeg tror vi har fått til et godt tilbud til Namsos-publikummet. I fjor ble det utsolgt på Honningsvågrevyen og nesten helt utsolgt på «Absolutt julebord». Trenden er den samme på alle de andre stedene vi setter opp disse showene, forteller Tørset.

I 2008 startet Troll Event opp med showene sine, og Tørset sier responsen har vært enorm.

– Ja, den har vært helt fantastisk. Det ser ut til at folk virkelig setter pris på et slikt tilbud, mener han.

Det andre showet som Tørset og kompani kommer til Namsos med, er det Thomas Ryste som står for. Gjennom karakteren Kjell «Kjellen» Bigset vil publikum bli tatt med på Kjellens opp- og nedturer på den til tider vanskelige reisa gjennom livet. Vi får også hilse på livssnylteren Palle, sammen med et par helt nye ansikt i Klypa-universet.

– Klypa har vel vært i Namsos to ganger tidligere mener jeg å huske. Han er veldig populær og billettsalget går ganske bra allerede så tidlig som nå, sier Tørset.