Årets høydepunkt for Salt

I ni år har det blitt arrangert kirkekonsert i Namsos kirke under Namsosmartnan. Det er en tradisjon gospelkoret Salt gjerne bidrar til å holde i live.

GLEDER SEG: Både gospelkoret Salt og Rørvik gospelkor ser fram til konserten.  

CAMP: Deltakerne fra gospecampen skal også synge under konserten. 

FORRIGE GANG: Det var god stemning under fjorårets konsert. 

arkiv

NAMSOS: – Dette er noe vi gleder oss utrolig mye til. I år gleder vi oss kanskje spesielt mye siden vi har fått med oss Samuel Ljungblahd. Han er en utrolig dyktig musiker. Etter at det ble kjent at han skulle komme, har vi fått veldig mange henvendelser fra musikere og artister som har lurt på om ikke de kunne få være med på konserten. Det i seg selv er jo et kvalitetstegn. Vi har som motto at vi skal spre sang og glede, og det har vi tenkt å gjøre i år også, sier Håvard Ødegård i gospelkortet Salt.


Gjestene


Den svenske sangeren og låtskriveren Samuel Ljungblahd er regnet blant de største gospel- og soulsangerne i Norden og kanskje i hele Europa. Han har også gjort seg bemerket i gospelens «heimland» USA. Han har turnert i Norge ved ei rekke anledninger, og noen fikk kanskje med seg at han var med i «Beat for Beat» på NRK. Han sang også i det svenske prinsebryllupet da prins Carl Philip giftet seg med prinsesse Sofia.


Naboskap


Foruten Ljungblahd kommer det en stor delegasjon fra Ytre Namdal. Rørvik Gospelkor vil også trå over dørstokken til Namsos kirke torsdag 18. august.

– Vi har satt det opp slik at både vi og gospelkoret fra Rørvik skal synge noen låter selv og noen låter sammen. Jeg tror det blir veldig flott når rundt 60 sangere skal dra på sammen. I tillegg har vi med oss ei blåserrekke som vil tilføre det hele en ny dimensjon, mener Ødegård.

I fjor hadde konserten mellom 500 og 600 publikummere, og de håper at like mange kommer til kirka i år.

– De som har hørt på den nyeste plata til Ljung- blahd, hører at det er mye rytmer og god stemning. Når blåserrekka setter i gang håper vi folk lar seg rive med. Kanskje til og med reiser seg fra benkene og rører litt på kroppen, sier Ødegård og ler.


Gospelcamp


I fjor hadde Salt med seg et eget barnekor som vokste fram under gospelcampen i forkant av konserten. Det ga mersmak, og derfor blir det gospelcamp i år også.

Gospelcampen er et opplegg for dem som skal begynne i 5.–7. klasse til høsten, hvor de skal ha fire dager med sang og moro i og rundt Namsos kirke. Gospelcamperne skal også synge i kirka sammen med Ljungblahd.

Campen var 10.–12. og 15. august.

Martnasgospelen arrangeres torsdag 18. august, og i år blir det kun en konsert/forestilling, slik at det kan bli rift om billettene.