– Dette er framtida

Under årets martna kan du handle i både baren under martnasfesten og på martnaskafeen ved kun å løfte en liten finger.

Lett: Jørn Opdahl (til venstre) og Ole Anders Olsen tror mCash vil slå godt an under martnan. 

arkiv

NAMSOS: Under årets Namsosmartna satser de på å følge den tekniske utviklinga innen betalingsløsninger. Mindre kontanter og mindre bruk av visakort er håpet, og for å få det til, tar de i år i bruk tjenesten mCASH fra Sparebank 1. Med den kan du kjøpe både kaffe, kake, vafler og drikke fra baren, fra telefonen. Alt du trenger å gjøre når du kommer til kassa er å vise fram bestillinga på telefonene, la betjeninga trykke betal, og så er det hele gjort.


Enkelt og intuitivt


– For oss er det genialt. Her har vi muligheten til å få ned bruken av kontanter, og for publikum blir det mye enklere å gjøre unna handlinga. Vi har lagt inn hele menyen på applikasjonen, slik at du kan bestemme deg for hva du skal ha mens du sitter ved bordet. Da sparer du i tillegg mye tid, forteller Jørn Opdahl.

Det er ikke dermed sagt at det er helt slutt på verken kontanter eller visakort.

– Det er det overhodet ikke. Vi gjør dette for å henge med i utviklinga. Vi mener det er dette som er framtida, og det er noe vi tror kommer til å fenge, mener Opdahl.

– Alle har jo en telefon, og vi i banken mener at dette er kommet for å bli. Betalingsmønsteret til folk er i stadig forandring, og det kan gjøres på telefonen i dag, sier Ole Anders Olsen fra Sparebank 1 SMN.

Alle de store bankene har sin versjon av betalingsløsning via telefonen. DNB har Vipps, Danske Bank har Mobilepay og Sparebank 1 har mCASH.

– Det spiller ingen rolle hvilken bank du har. Alle kan ta i bruk mCASH for å betale under martnan. I dag har tjenesten over en halv million brukere på landsbasis og over 6.000 tjenestesteder i landet. Vi mener dette er en perfekt løsning for idrettslag eller andre frivillige organisasjoner. Det er enkelt lagt opp slik at alle kan få til å sette opp en bruker, sier Olsen.

– I tillegg er det billigere enn en bankterminal. Her koster det kun penger når systemet er i bruk, ikke ellers. Med en kortterminal betaler du selv når den ikke brukes, legger han til.

– Jeg brukte kanskje i underkant av fem minutter på å lære meg det. Deretter har jeg kjapt satt opp menyen til både kafeen og baren. Uten problemer, forteller Opdahl.


Prøver ut


– For oss er det alfa omega at Sparebanken er med som samarbeidspartner under martnan. Det gjør det hele mye lettere for oss, legger han til.

Banken på sin side er også fornøyd med at Namsosmartnan tar i bruk betalingstjenesten deres.

– Det gjør at vi får prøvd det ut i stor skala. Det fungerer som en vanlig kiosk, bare at det foregår på telefonen, sier Olsen.

– Hvis det er noen som er nysgjerrige på hva dette er, er vi behjelpelige fra teltet vårt under martnan. Der vil også Eldar Rønning, som har ansvaret for betalingsløsninga hos oss, stå fredag for å svare på spørsmål som måtte komme opp, opplyser Olsen.