– Martnan er et viktig utstillingsvindu

– Namsosmartnan er bestandig hyggelig å komme til. Vi må være der kundene er, sier Jo Ståle Hjelde hos Hjelde maskinservice. Han er en av flere som i år er en del av «fritidsgata» under martnan.

MØTER KUNDENE: Svein Nordbakk og Namsen Auto synes det er flott å møte kundene der kundene er. 

TAR TUREN: Lornts Åstrand og Åstrand Scooter og ATV tar også turen til martnan 

EFFEKT: Jo Ståle Hjelde ser tydelig effekten av å komme til Namsosmartnan.  

arkiv

NAMSOS: Salget av fritidsutstyr er i stadig økning. Det er noe både Hjelde maskinservice, Åstrand Scooter og ATV og Namsen Auto kan skrive under på. Derfor kommer de til Namsosmartnan for å vise et utvalg av varene de selger på sine respektive utsalgssteder. Sammen danner de ei hel fritidsgate hvor de stiller ut forskjellige varer fra sitt sortiment. Jo Ståle Hjelde fra Hjelde maskinservice på Snåsa forteller at de i ei årrekke har kommet til martnan, og synes det er et flott tiltak for å få vist fram produktene sine.

– Vi ser at Namsos og omegn er et stort marked for oss. Salget av ATV har doblet seg fra samme tid i fjor, og kun siden 1. januar har vi solgt 100 registrerte ATV, mot 50 på samme tid i fjor. Det er ny rekord for oss, sier han.

– ATV er populært, og det selges bare mer og mer, legger han til.


"Det betyr utrolig mye at vi har denne muligheten.

Svein Nordbakk, Namsen Auto


I tillegg til ATV kommer Hjelde med et lite utvalg vannskutere.

– Det er også noe som har begynt å ta litt av. Til sammen skal vi stille ut seks maskiner. Dette er en gylden sjanse for oss å vise oss fram, mener Hjelde, som legger til at de også tar med seg et utvalg av tilbehør til ATV.

– Det er bestandig hyggelig å komme til Namsosmartnan. Det er den martnan vi må ha med oss i løpet av året, og det er her vi ser størst effekt av besøket, forteller Hjelde.


Møte kunden


Gjengen hos Namsen Auto i Grong er enige i utsagnet til Hjelde om at martnan er et flott utstillingsvindu.

– Hovedhensikten vår med å komme til Namsosmartnan er å vise oss fram for kunden. Tradisjonelt er det kunden som kommer til oss for å handle, men nå har vi en flott mulighet til å komme ut til kunden. Det er noe vi ser stor verdi av, sier Geir Arne Opdahl hos Namsen Auto.

Namsen Auto kommer kjørende med ei rekke gamle og nye bobiler, slik at publikum kan ta en nærmere titt på hva som rører seg på markedet.

– Det er alltid trivelig å treffe kundene, og hvert år får vi gode tilbakemeldinger. Jeg har tidligere reist mye rundt på messer i min forrige jobb, og jeg vet viktigheten av å delta på slike ting. Namsosmartnan betyr mye for oss, og det ser vi klart på salget, sier daglig leder hos Namsen Auto, Svein Nordbakk.


"Vi håper det blir bra vær. det er bestandig best å stå ute når været er fint.

Jo Ståle Hjelde, Hjelde AS


Dette blir tredje året Namsen Auto deltar på Namsosmartnan, og i fjor resulterte deltakelsen på martnan i hele sju salg.

– Det betyr utrolig mye at vi har denne muligheten, mener Nordbakk.

Lornts Åstrand og Åstrand Scooter og ATV deltar for første gang på Namsosmartnan. Med seg på hengeren har de et utvalg av ATV, bil- tilhengere, hageutstyr og båter.

– Vi gleder oss til å komme til Namsosmartnan for første gang, Vi håper at været blir bra og at det kommer mye folk, sier Åstrand.

– Hvorfor har dere valgt å komme til martnan i år?

– Det er først og fremst for å vise oss fram. det er kanskje vanskelig å måle effekten av besøket, men vi vet at det aldri er dumt å møte kundene der de er, mener Åstrand.