– Vi gleder oss veldig

De kaller seg amatørkunstnere, men de har begge tegnet og malt siden barndomsalderen.

1 Mildrid Rømo maler figurativt med en liten vri. 2 Linda Petersen har en forkjærlighet for naust. 

Bildetekst 

Bildetekst 

arkiv

NAMSOS: Under Namsosmartnan kan du både se og kjøpe malerier av Linda Pettersen og Mildrid Rømo i skolehuset på Namdalsmuseet som en del av kulturmartnan.


Spennende


– Namsos maleklubb har jo hatt utstilling på martnan i alle år, men nå ligger klubben litt brakk og i fjor hadde ikke klubben utstilling. Jeg stilte alene ut i fjor og i år tok Mildrid kontakt. Vi bestemte oss for å stille ut sammen, forteller Linda Pettersen.

– Det kommer til å bli veldig spennende. Nå har vi fått et helt eget hus å stille ut maleriene våre i. Vi gleder oss veldig, forteller Rømo.


"Vi har jo et helt hus å boltre oss i, så vi kommer til å fylle det så godt vi bare kan.

Linda Pettersen, kunstner


– Hvordan vil dere beskrive dere selv som malere?

– Vel, jeg har vel min helt egen stil, sier Rømo og ler.


Håper på godt besøk


– Mildrid maler jo hovedsakelig med oljemaling mens jeg maler med akvarell. Vi er begge figurative i formen, men Mildrid fordreier litt på motivene slik at bildene får en egenart, forklarer Pettersen.

– Hvor mange malerier vil dere stille ut?

– Så mange vi får plass til. Vi har jo som nevnt et helt hus å boltre oss i, så vi kommer til å fylle det så godt vi kan, sier Pettersen.

De er enige om at det kommer til å bli en artig opplevelse, og de håper så mange som mulig finner vegen inn i den gamle skolestua på Namdalsmuseet.

– Ved tidligere utstillinger har ikke responsen latt vente på seg, og Pettersen forklarer at hun finner inspirasjon til maleriene i omgivelsene rundt seg.

– Jeg er veldig fascinert av naust. I fjor solgte jeg faktisk alle bildene jeg hadde av naust, men det er det som er gjengangeren motivmessig, forklarer hun.

Selv om maleklubben har hatt en liten pause, satser Pettersen på å få i gang en fast møtedag hver måned nå i høst.

– Vi har fått låne lokaler i Kulturhuset og er det noen som har lyst til å bli med, er det bare å ta kontakt. Det er stor takhøyde innad i klubben, og vi skulle gjerne sett at vi hadde flere medlemmer, sier Pettersen.