Barnas hus, Ludvik og Studentbarnehagen samlet i en barnehage

Fem mål med boltreplass for de små

Den er bygd for framtida – men nå er den åpnet. Tirsdag hadde barna sin første dag i den nye sentrums-barnehagen i Namsos.

SVINGENDE START: Monika Hestø sender Joel Jonatan J. Totsås og Theodor Trælnes av gårde på huska, mens Lucas Østring Vågan og Heidi Gifstad venter på tur. Over 50 barn hadde tirsdag sin første dag i den nye og moderne barnehagen på Solvang. FOTO: BJØRN TORE NESS 

TOPPMODERNE: Solvang barnehage både ser ut – og er – moderne, med funksjonelle løsninger for både store og små. 

LYST: Barnehagen er gjennomgående lys og luftig. 

BLE IMPONERT: Barnehagesjef i Namsos, Marthe Hatland og leder ved barnehagen, Inger Flåt, viste namsosordfører Arnhild Holstad rundt i den nye barnehagen – og ordføreren ble imponert. 

arkiv

NAMSOS: – Det er helt fantastisk, se som barna koser seg.

Barnehagesjef i Namsos kommune, Marthe Hatland, skuer utover de nesten fem målene med uteareal på Solvang barnehage, hvor over 50 barn hadde sin første dag i går.

Der syklet de, løp, lo – og smilte.

– Se så fort jeg kan kjøre på sykkelen, da! Det går kjempefort! sier Viktor Faxälv Brøndbo mens han iler av gårde på den ildrøde sykkelen bortover grusen sammen med Victor Zivojinovic. Like bak går ordfører i Namsos, Arnhild Holstad, på veg inn i de moderne lokalene for å få ei omvisning i den nye «barnehage-storstua».


– Et trekkplaster


Hun kjente raskt på en stolthetsfølelse.

– Dette betyr mye for Namsos. Det er et trekkplaster. Det er virkelig flott ute – og like flott innendørs. Så langt ser det ut til at både barna, foresatte og de ansatte er fornøyd – og det er det aller viktigste, sier ordføreren mens hun går rundt i de lyse og moderne lokalene sammen med barnehagesjef Hatland og lederen for den nye barnehagen, Inger Flåt.

Les også:

Solvang barnehage i Namsos åpner 15. august 2016

Bygningskontrollen på besøk

Onsdag var en gjeng unge, men svært sakkyndige inspektører på befaring på Solvang der kommunens nye barnehage nå begynner å ta form. Øivind Rånes


Plass til 90 barn


– Det er helt fantastisk. Det har vært sene kvelder og tidlige morgener, men når jeg nå står her og ser barna smile og kose seg, så kjenner jeg bare glede. Jeg både håper og tror at dette vil bli en kjempefin utviklingsarena for de små, sier Flåt.

Per i dag er det 53 barn som har startet opp ved barnehagen – men det er plass til opp mot 90 barn i barnehagen, som har hatt et budsjett på 38 millioner kroner.

Les også:

Siste dag i Barnas hus

Lukket porten for godt

Fredag ble et 75 år langt barnehage-kapittel i Namsos avsluttet. Da styrer Inger Flåt stengte porten utenfor Barnas hus etter endt arbeidsdag, var det for godt.