Glede og varme

Sammen med gospelkoret Salt skal svenske Samuel Ljungblahd fylle Namsos kirke med glede, varme og raske rytmer.

Gleder seg: Samuel Ljungblahd gleder seg ti å komme til Namsos. 

arkiv

NAMSOS: – Jeg har aldri vært i Namsos før, så det er noe jeg gleder meg veldig til. Jeg har reist mye rundt i Norge, men aldri i Namsos. Jeg tror det kommer til å bli en flott konsert, og jeg skal i alle fall gjøre mitt ytterste for å gi publikum en flott konsertopplevelse, forteller Ljungblahd på telefon.

Han er født i Umeå, og som 20-åring sto han overfor et vegskille. Han måtte velge enten idretten eller musikken. Han valgte det siste. Ljungblahd startet først som soulartist, men etter hvert gikk han mer og mer over til gospel.

– Jeg kom inn på gospelsporet via Frelsesarmeen. Jeg er selv troende og så at gospel er stort sett det samme som soul. Den eneste forskjellen er at gospel har tekster som treffer meg personlig mye mer enn soul. Etter det har det stort sett gått i gospel, for- klarer Ljungblahd som også nevner at han så vidt han selv vet, er skandinavias eneste gospelartist som lever av musikken.


" Det har vært en travel vår og sommer med mange konserter.

Samuel Ljungblahd, gospelartist


Slipp deg løs


Torsdag under martnan står han foran publikum i Namsos kirke. En konsert hvor han håper folk reiser seg fra seteradene og slipper seg løs – både i dans og sang.

– Det er glede og varme som er hovedingrediensen i konsertene mine. Det er full fart og raske rytmer. Konsertopplevelsen blir en helt annen hvis du som publikum er med på rytmene med hele deg, mener Ljungblad.

I fjor slapp han sitt nyeste album, «The Psalmist», og under konserten vil det bli servert en rakke låter fra dette albumet.


Mye å gjøre


– Det har vært en travel vår og sommer med mange konserter. Utrolig nok fikk jeg ta meg en ferie i juli, noe som er luksus akkurat i sommermånedene, men nå er det full fart, forklarer han.

– Har du noe nytt materiale på gang?

– Vel, jeg tipper jeg kommer med noe nytt rundt 2017. Nå er det travelt med konserter rundt det nyeste albumet, men jeg skriver mye nytt om dagen, røper den svenske artisten.