Tjuvstarter martnan

– Onsdag er starten på fadderuka, og da tenkte vi like så godt at vi kunne starte martnan en dag på forskudd. Her skal vi vise fram byen for de nye studentene, og vi håper også namsosinger kommer for å ønske nye studenter velkommen, forteller Petter Aar og Kaid Wurffel på utestedet Sirkus bytomta.

1 Kaid Wurffel og Petter Aar fra Sirkus bytomta gleder seg til martnan 2 Steinkjerduoen Skei & PT skal sørge for liv hos Sirkus bytomta fredag kveld. 

arkiv

NAMSOS: Det er DJ Brown som får æren av å dra i gang festen denne onsdagskvelden.

– Vi kjører på videre på torsdag med et litt roligere arrangement. Da arrangerer vi vinkveld. Dette er noe som vi har gjort jevnt og trutt de siste årene, og det er hovedsakelig studenter dette er rettet mot, fortsetter Aar.

Men det stopper ikke der, for når fredagskvelden melder sin ankomst, er det tid for konsert med Skei & PT. Rapduoen fra Steinkjer har en rekke ganger gjestet Sirkus bytomta, og hver gang har stemninga stått i taket.

– Det er bestandig fullt hus når de kommer. Hvis vi ser på de ulike strømmetjenestene på nett, viser de at det faktisk er folk fra Namsos som lytter mest på låtene deres på nett. De er mer populære her enn i heimbyen Steinkjer, sier Aar og drar litt på smile- båndet.

" Hva er vel bedre enn å ramme inn en bymartna med selve byen?

Petter Aar, Sirkus bytomta


Folkefest


– Vi gleder oss veldig til martnan, og det er noe som er med på å vise fram det beste i byen, legger han til.

Lørdag er gjengen hos Sirkus bytomta med på å arrangere den store martnasfesten, som i år vil foregå like utafor døra til nattklubben.

– Martnaskomiteen har jo valgt å gjøre det samme som vi gjorde under gatefesten med D.D.E. tidligere i sommer. Hva er vel bedre enn å ramme inn en bymartna med selve byen? Vi så på gatefesten at dette stedet funker bra til denne type arrangement, og derfor er vi veldig glade for at martnaskomiteen gjør det samme med martnasfesten, mener Aar og Wurffel.

– For oss er det fredag som er selve martnastradisjonen. Det er da vi har stinn brakke og god stemning. Vi håper jo selvsagt derfor at så mange som mulig ser at dette kan bli en flott fest og tar turen innom, sier Aar.