Første studiestart ved Nord universitet siden fusjonen i januar 2016

Historisk studiestart i Namsos

Med flakkende blikk sto studentene i skolegården – klare for å starte et historisk studieår i Namsos.

Studiestart Nord Universitet. FOTO: BJØRN TORE NESS 

FRA HØGSKOLE TIL UNIVERSITET: Her er de første studentene som starter på Nord Universitet i Namsos–160 i tallet. FOTO: BJØRN TORE NESS 

FADDER VÅR: Tomas Pettersen og Fredrik Estensen håper å gi elevene en god start på studieåret–og introduksjon til Namsos. 

arkiv

NAMSOS: I hendene hadde de et godt og klamt grep om infoskrivene de hadde fått utdelt. Skoleveskene var med - og forventningene til den nye tilværelsen store.

I solsteken sto 160 førsteårsstudenter onsdag i skolegården klare for skolestart.


Fusjonerte i januar


Dette var første gang dekan ved helsefag, Kristin Bratseth, kunne ønske velkommen til universitetsstart i Namsos etter at Høgskolen i Nord-Trøndelag, Høgskolen i Nesna og Universitetet i Nordland fusjonerte 1. januar 2016.

– 30 farmasistudenter, 40 vernepleiere og 90 sykepleiere har takket ja til studieplass hos oss – og det er vi veldig glade for. Her står tre meget dyktige fagmiljøer klare for at dere en dag skal bli flinke helsepersonell, sa Bratseth da hun ønsket studentene velkommen.

Med spissa ører slukte studentene informasjonen fra ulike ledere ved universitetet, mens andreårs-studentene sto mer avslappet ikledd røde skjorter spente på å ta imot de nye studentene for fadderuke.


Pub–så sykehus


– Bli med meg!

Tomas Pettersen fra Namsos og Fredrik Estensen geleidet førsteårsstudentene ut på gresset på baksida av universitetet.

– Først skal vi vise dere rundt litt på skolen, så blir det mer spennende etter hvert, sier Pettersen.

– Hva kommer du til å vise fram først?

– Det blir nok byens pub og utested, sier Pettersen mens han leder an til inngangspartiet til skolen.

– Så kommer sykehuset – og politistasjonen, smiler fadderne.

Under åpninga gikk Namsos-ordfører Arnhild Holstad på talerstolen for å forsikre studentene om at de kommer til å bli tatt imot med åpne armer på sitt nye studiested og kommune.

– Namsos er veldig glade for å ha dere her, og Namsos kommune synes det er flott å være vertskap for Nord universitet. Som ordfører ønsker jeg å understreke at jeg gjerne vil ha kontakt med dere studenter for å høre hva vi kan gjøre for å legge til rette for flotte studieår her i Namsos, sa Holstad til applaus fra førsteklassingene – før hun skapte mer latter blant studentene:


Vil øke befolkninga


– Jeg håper at dere vil trives som privatpersoner i Namsos – og jeg håper dere finner dere en kjæreste i Namsos, og da helst en namsosing. Namsos trenger flere innbyggere, og vi trenger spesielt innbyggere med den profesjonsutdannelsen som dere er i ferd med å skaffe dere! sa Holstad mens smilene bredte seg blant de 160 studentene.

Tilbaketrukket ved podiet satt rådgiver ved skolen, Ole Evjen. Han mener årets skolestart betyr ekstra mye.

– Dette er en stor dag for oss. En dag vi har sett fram imot. Vi har allerede sett ringvirkningene ved å bli et universitet – og det å starte skoleåret som universitet er stort, sier Evjen.