Hobbykjøretøy og kystkultur på kaia

Martnaslørdagen inntar hobbykjøretøyene Dampskipskaia i Namsos, både til lands og til vanns.

ALT SOM DURER: Bjørn Leirvik i US Car Club Namsos forteller at i år omfatter hobbykjøretøyenes dag under Namsosmartnan også båt- og kystkultur. 

arkiv

Namsos: – I forbindelse med Namsosmartnan inviterer vi hobbykjøretøyenes dag på martnaslørdagen, sier Bjørn Leirvik i US Car Club Namsos.


Alt som durer


Det betyr at Dampskipskaia i Namsos skal fylles med biler, motorsykler, mopeder, traktorer, lastebiler og andre motoriserte framkomstmidler.

– Bare det lager motordur er det innafor, ler Leirvik.

Det blir utstilling, grilling og servering på kaia fra tidlig formiddag og utover dagen.

– Vi har også planer om cruising, slik at de som har lyst på en byrunde med klassiske amerikanske biler, eller andre flotte doninger, kan få mulighet til det. Hvis interessen er stor, tar vi gjerne flere runder i løpet av dagen, sier Leirvik.

Og holder værmeldinga stikk, blir det perfekt vær for å gli sakte rundt i glitrende hobbybiler.


Verneverdig farkost


– Men det skjer ting utafor kaia også?

– Og det er derfor vi har sagt at i år er det «kjøretøy» fra kjøl til hjul. Vi har vært så heldige at Jøa kystlag har sagt at de skal komme og legge til med M/K Straumingen, slik at folk kan få ta skuta i nærmere øyesyn, sier leirvik.

Straumingen er en 60 fots fiskebåt bygd i Volda i 1955. Båten er erklært verneverdig av Riksantikvaren, og Jøa kystlag i Fosnes

I forbindelse med martnan seiler Straumingen fra Brakstad hamn fredag ettermiddag og returnerer til Jøa lørdag ettermiddag. For den som har lyst på en spesiell tur på fjorden, er det mulig å melde seg på til kyst- laget for å bli med på turen, og det er også mulig å overnatte om bord.

– Vi gleder oss til å få vise fram mangfold av motorhobby både på kjøl og hjul, sier Leirvik.