Variert program i Kulturhuset

Innholdsrik kulturhøst i Namsos

Høstprogrammet i Kulturhuset i Namsos spenner både vidt og bredt. – Vi er veldig fornøyd med det vi har å servere, sier Roger Grande og Petter Almvik.

NOE FOR ALLE: Øverst fra venstre: Absence kommer med ei danseforestilling, Flåklypa blir å se som teater, Snåsamannens sang byr på i forestilling til ettertanke, Chris Thompson skal servere en konsert med flere klassikere fra gamle dager, barna får se «Jul i Blåfjell», Folkjazzscena serverer tre konserter i løpet av høsten, deriblant konsert med Elly. Ola Bremnes tar turen, og det gjør også Riksteatret med forestillinga «Min Kamp» basert på bøkene til Karl Ove Knausgård. 

arkiv

NAMSOS: Det ser ut til å bli en travel høst for de ansatte på Kulturhuset i Namsos. Arrangementene står samlet på rekke og rad, og det er to svært fornøyde kulturmedarbeidere som møter NA tirsdag ettermiddag for å presentere høstprogrammet.

– Det er et ganske heftig tilbud, og vi tror de aller fleste skal finne noe de liker, sier Roger Grande.

– Hvis det er noen som påstår at de kjeder seg i høst, så står det i alle fall ikke på oss, legger Almvik til og drar på smilebåndet.

Det aller meste av høstens arrangement er allerede lagt ut på Kulturhusets heimesider, men det er mange godbiter som ennå ikke har blitt kunngjort for publikum.


Folkjazz


– Et nytt bekjentskap for oss i høst er Folkjazzscena i Nord-Trøndelag. De skal komme til oss med tre produksjoner, og de starter 8. september med en artist som heter Elly. Her får vi pop inspirert av blant andre Adele, Laleh, Lizz Wright, Joni Mitchell og Kari Bremnes, for å nevne noe. Vi hørte på henne senest her om dagen, og det er utrolig flott, mener Grande.

– Hun seiler opp til å bli noe av det jeg gleder meg aller mest til i høst, sier Almvik.

De kan også gjennom høsten skilte med kafekonsert hvor Trio Namsos kommer på besøk, Namsos musikkorps skal sette opp en helaften med låter av Frank Sinatra, Kulturskolen gjentar suksessen med å la elever som har kommet et stykke på veg, stå på scenen for å vise hva de er gode for.

– 24. september kommer Ola Bremnes til Namsos. Det hevdes at han er øverst på rangstigen i dag når det kommer til norsk visesang. Her er det en flott sjanse å få seg en fin konsertopplevelse, mener Grande.

Noe som det er knyttet stor spenning til over hele landet, er Riksteatrets oppsetting av «Min Kamp». 3.600 sider med tekst signert Knausgård er gjort om til ei 2,5 timers teaterforestilling.

– Denne forestillinga er framført i Sverige og den har fått svært gode kritikker, forteller Grande.

Det er også en rekke lokale innslag på kulturfronten denne høsten. Namsos teaterlags oppsetning av «Den spanske flue», Kveli Rånes, Bremseth med forestillinga «Hipp hipp hipp» og et gjensyn med Terese Moe Dahle og gjengen bak «Tango for 3» er noe av det publikum kan glede seg til.


Gjensyn


– Det er vel to år siden sist vi så Terese og kompani, men i år er de tilbake. Det er også noe vi gleder oss veldig til, sier Grande.

Snåsamannen har høstet mye oppmerksomhet i forbindelse med dokumentarfilmen som har slått mange publikumsrekorder i år. Nå har Nord-Trøndelag teater samarbeidet med Riksteatret om forestillingen «Snåsamannens sang». Et intenst drama omspunnet av sang. Forestillinga stiller de store spørsmålene vi mennesker står overfor.

– Dette er nok ikke ei forestilling som handler om livet til Snåsamannen, men heller de verdiene han står for, mener Almvik.

Namsos vil også få besøk av en stjerne i verdensklasse når Chris Thompson kommer på besøk. Den tidligere vokalisten i Manfred Mann's Earth Band kommer sammen med Mads Eriksen og skal servere en konsert hvor alle klassikerne som «Davys on The Road Again», «Blinded By The Sun» og «Mighty Quinn» selvfølgelig er med.


Barneforestillinger


– En annen fast samarbeidspartner er Victoria Productions som har vært her mad mange forestillinger for barn. I år kommer de med ei oppsetting av «Jul i Blåfjell». Det er en svært påkostet produksjon for dem, og det ser veldig bra ut, mener Grande.

– En annen ting jeg ser veldig fram til er besøket av Raske Menn. «90 minutter på 80 minutter» gir oss ei forestilling med rappkjefta, småvulgære og slagferdige komikere, legger Grande til.

Riksteatret er innom Namsos med flere forestillinger. I deres regi kommer også noen som godt kan kalles Namsosvenner. Gutta i Absence-crew tar turen tilbake til Namsos med forestillinga «Norr-Da gudene breaket».

– Det kommer til å bli spektakulært. Det lover vi dere, sier Grande.

Fra 7. desember og fram til 19. desember serveres det en ren tradisjonsparade.

– Her kommer arrangement som flere må ha med seg for å i det hele tatt få julestemning. «No e D.D.E. jul igjen», Juledans med kulturskoleelever, juleforestillinga til dramalinja ved Kulturskolen, konsert med Tenorane og ikke minst Amanda Kamaras konsert som dro fullt hus i fjor. Det er etter vår mening ei flott avslutning på en svært innholdsrik høst, mener Almvik og Grande.

De legger til at det er enda mer på plakaten enn det som er nevnt her.