Serverer elevene gratis havregrøt hver morgen

Sammen med tannhelsetjenesten og folkehelse-koordinatorene slår YNVS et slag for kosthold og ernæring. Fra nå tilbyr de gratis frokost til elevene.

Godt samarbeid: Kristin Skillingstad, Trond Stian Jenssen (Vikna), Anne-Merete Busch og Anne-Lene Gregersen (Nærøy) lærte de nye elevene ved YNVS om ernæring og kosthold på første skoledag. 

arkiv

RØRVIK: – Dette var et prosjekt vi startet med i fjor, som vi har utvidet med å inkludere tannhelsetjenesten i år, forteller Kristin Skillingstad, administrasjonsleder ved YNVS.

Årets nye elever hadde første skoledag onsdag, og fikk i løpet av dagen presentert ulik, sunn mat, være med på konkurranser og stille spørsmål.

– I tillegg har alle elevene fått vannflasker, sier Skillingstad, som forteller at skolen har bestemt seg for å servere havregrøt hver morgen.

– Vi opplever at mange er trøtte og slitne, og vi vil vise hvor viktig det er å spise frokost, sier hun, og forteller at de også har gjort kantina sunnere.

YNVS er ifølge folkehelsekoordinatorene en av de første videregående skolene i landet til å starte med frokosttilbudet.

– Dette er et veldig godt tiltak, sier Anne-Lene Gregersen, koordinator i Nærøy.

– Vi vet at det å spise frokost henger mye sammen med prestasjon, så dette vil gi elevene en god start.

Anne-Merete Busch fra tannhelsetjenesten opplevde elevene som interesserte, og hun satser på at dette blir en årlig greie.

Senere i uka er det VG2- og VG3-elevene som får lære om mat og økonomi.