Har funnet DNA etter tyveri på Spillum

Politiet har funnet DNA-materiale som er sendt til analyse etter maskintyveriet hos Namsos maskin og gjenvinning på Spillum.

Håndleddet: Tiltrotatoren forbinder graveskuffen med selve gravemaskinarmen og gjør at den kan bevege seg i alle retninger. Hojem fikk heldigvis kjapt tak i en ny enhet. 

DNA: Politiet har sendt inn DNA-materiale til analyse etter tyveriet, opplyser etterforskningsleder Line Marthe Fuglum Juliussen FOTO: BJØRN TORE NESS  Foto: Bjørn Tore Ness

arkiv

NAMSOS:  Tyveriet ble oppdaget i forrige uke. Da hadde avansert utstyr fra ei gravemaskin verdt  flere hundre tusen kroner sporløst forsvunnet en gang mellom 5. og 8. august.

- Vi har funnet DNA som er sendt inn til Folkehelseinstituttet for analyse, forteller etterforskningsleder Line Marthe Fuglum Juliussen ved politiet i Namsos.


Men det vil ta hele tre måneder før svaret kommer. Ellers er det foreløpig ikke funnet spor som kan kaste lys over det som har skjedd.

Les også:

Frastjålet utstyr verdt 250.000–300.000 kroner

Da Marius Hojem hos Namsos maskin og gjenvinning kom på jobb mandag for halvannen uke siden, oppdaget han at noen hadde stukket av med utstyr til flere hundre tusen kroner.

- Daglig leder i bedrifta tror at det dreier seg om et bestillingstyveri,  og at noen kan ha spanet på firmaet før tyveriet. Derfor er vi meget interessert i tips fra publikum hvis noen har sett ukjente personer/kjøretøy ved firmaet i det aktuelle tidsrommet, sier Fuglum Juliussen.


En såkalt tiltrotator er blant tingene som er stjålet. Den er såpass tung at det nok måtte til fire personer eller ei kran for å løfte den. I tillegg var tyvene avhengig av henger eller en varebil for å få fraktet utstyret bort.


- Vi har også lagt ut hendelsen på en sentral etterforskningsside for hele landet og vil bli kontaktet dersom det har skjedd likende tyveri andre steder. Da kan vi samordne videre etterforsking, forteller Line Marthe Fuglum Juliussen.