Nytt tilbud på biblioteket

Charlotte håper på økt leselyst

Charlotte Bråteng (27) fra Salsbruket er ansatt i den nyopprettede stillinga som barnebibliotekar ved Namsos folkebibliotek. – Jeg ønsker å få flere til å lese bøker, sier hun.

Bokglad: Charlotte Bråteng er svært opptatt av bøker, og ønsker at flere skal få øynene opp for den gode litteraturen som finnes på biblioteket.   Foto: BJØRN TORE NESS

arkiv

NAMSOS: Den nyansatte bibliotekaren tiltrer i stillinga 1. september, men er ikke et ukjent fjes ved biblioteket.

– Jeg ble akkurat ferdig med utdannelsen min innenfor bibliotek- og informasjonsvitenskap, og har bodd i Oslo de siste årene. Før det jobbet jeg flere år ved biblioteket i Namsos, og kjenner til miljøet godt, sier Bråteng.

Nå er hun klar for nye utfordringer, og de står i kø.

– Jeg gleder meg til å komme i gang, og håper at jeg kan gjøre en god jobb med de spennende utfordringene som venter, sier Bråteng.


Få opp leselysten


I de siste årene har lesetallene for barn gått ned, og det er mindre besøk fra skoler og barnehager på biblioteket. Det vil Bråteng gjøre noe med, og har klare tanker om hva som må til.

– Det jeg ønsker aller mest er å øke leselysten hos barn. Vi har planer for å nå enda flere, men siden dette er en ny stilling, blir vegen til mens vi går, sier Bråteng.

– Det er et stort potensial for å få opp leselyst hos barn og unge i distriktet. Mange av skolene og barnehagene ligger i gåavstand fra biblioteket, så jeg håper at vi skal få til et bedre samarbeid med dem, legger hun til.


Tidlig innsats


Bråteng er opptatt av at det er viktig å gi unger gode leseopplevelser fra tidlig alder, slik at de lager seg gode redskaper til senere i livet.

– Selv ble jeg lest til av foreldrene mine, og det gjorde at jeg fikk gode redskaper jeg fikk bruk for senere. Blir du lest for, hjelper det til å åpne døra til det skrevne ords verden. Får du gode lese- og skriveferdigheter, får du en helt annen forståelse av verden, og den blir en helt annen plass, sier Bråteng ivrig.

Den nye barnebibliotekaren mener at foreldre må engasjere seg for barna, og er du usikker står biblio- teket klar til å hjelpe.

– Det finnes så mye god barne- og ungdomslitteratur, så det er noe for enhver smak. Hvis du er usikker, står vi klare til å hjelpe på biblioteket. Ikke bare er vi behjelpelige med å finne bøker, men også med å finne stoff til for eksempel særemne og lignende, understreker Bråteng.