Mimret om gamle dager

Ullvarens nye storstue, Peer Gynt, var fylt til randen da det ble kåsert om martnan i gamle dager.

SUKSESS: Gunnar Hojem (fra venstre) Torleiv Grong, Arnljot Hansen og Arnold Hollup fikk gode tilbakemeldinger på sitt arrangement der de mimret om martnan i gamle dager.FOTO: BJØRN TORE NESS 

arkiv

NAMSOS: Latteren satt løst da Gunnar Hojem, Torleiv Grong, Arnljot Hansen og Arnold Hollup tok publikum med tilbake til glansdagene til Namsosmartnan.

– Vi skal kjøre et opplegg der vi på mange vis arrangerer en gammelmartna, der vi tar publikum med til de gamle martnasdagene, sa Grong i forkant av arrangementet.

Gjennomsnittsalderen var ikke uventet høy, og opplegget startet med at alle ble med på allsang da den gode gamle martnasvisa ble dratt fram. Med ny tekst for anledninga.

– Før var det jo vanlig å dikte nye vers for hvert år, så det har vi også gjort til i dag, forteller Hansen.

Dette var første gangen de har dette arrangementet, og Gunnar Hojem – leder i Namsos historielag og martnasgeneral på 1970-tallet – hadde funnet fram flere morsomme historier fra historiebøkene.

– Det er mange historier fra Namsosmartnan på den tida, og flere av episodene er kanskje blitt enda artigere i ettertid, sa Hojem fra scenen.

Kafe Peer Gynt er en liten historietime i seg selv. På veggene henger det historiske spor fra ei tid som mange av dagens martnasgjengere ikke kan huske. Derfor var Peer Gynt en perfekt arena for arrangementet.

Det virket også som publikum likte det de hørte og så.