Gospel night under martnan

Salig og svett i Namsos kirke

Det var ikke bare artistene som trengte en dusj etter mer enn to timer med heftig gospelmusikk.

LØFT: Taket ble liggende, men publikum fikk et skikkelig løft da Salt inviterte Samuel Ljungblahd, Rørvik gospelkor og årets Gospelcamp til gospelkveld i Namsos kirke. 

Bandt det sammen: Konferansier Åsmund Prytz (til høyre) holdt forestillinga gående under sceneskiftene. 

Leir: Årets Gospelcamp har vært morsommere i år enn i fjor, fikk vi høre. Her framfører de «Ingenting men alt». 

arkiv

NAMSOS: For når 500 publikummere lar seg rive med og ender kvelden med å stå og danse mellom seteradene. Mens de samtidig klapper takten og synger med. Ja, da ble det så hett i kirkerommet at selv vi som kun satt og lyttet til det som foregikk på scenen, var gjennomvåte av svette.

La det være sagt med en gang: Torsdagens gospelkonsert i Namsos kirke var heftig. Gospelkoret Salt hadde invitert Rørvik gospelkor, Gospelcampkoret og ikke minst Samuel Ljungblahd som hadde med seg pianisten Samuel Hector fra grannelandet.

Og det var da de to sistnevnte entret scenen halvvegs ut i konserten, det virkelig tok av.

Samuel Ljungblahd er ikke bare en utrolig flink vokalist. Han er en fantastisk entertainer også.

Allerede før han starter å synge «If the Lord has been good to you» har han publikum i sin hule hånd. Han slipper ikke taket før godt over en time senere når han avslutter «Joyful, Joyful».

Når han synger, føler du deg litt nærmere en eller annen åndelig figur. Og når han snakker mellom sangene,senker du skuldrene og spenner lattermusklene.

Han forteller om da han opptrådte i bryllupet til det svenske kronprinsparet, og viser hvordan de kongelige danser. Både dronning Sonja, og Sveriges kong Carl Gustaf blir parodiert til høylytt latter fra salen.

– Og da vi skulle på, fikk vi beskjed om å oppføre oss. Det var nemlig et sted mellom 10 til 15 millioner folk som fulgte bryllupet på tv.

– Og det, kjære Namsos, det er litt flere enn dere er her i kveld, sa Ljungblahd til et publikum som responderte med latter og applaus.

Applausen runget ekstra kraftig da nevnte «Joyful, Joyful» tonet ut. Men den ble avsluttet nesten like raskt som den startet. Folk strømmet nemlig mot utgangen så fort Ljngblahd, kor og musikere hadde bukket.

Ute hadde sola tatt kveld og temperaturen gått ned noen grader. Bra. For vi hadde alle behov for å kjøle oss ned etter denne opplevelsen.