Her er Namsos-russen fra 1966

– Neste gang blir det nok rullatormøte, sier de med et smil.

50-årsjubileum: Fra venstre: Brit Andersen, Randi Gerhardsen, Arnulf Evensen, Ellen-Marta Hovik, Rolf Petter Aagård, Bård Myrvold, Anne K. Hojem, Åke Junge, Maj-Lis Dalby, Øystein Olsen, Turid Lundschien, Steinar Andsnes, Åse Marit Renbjør, Tor Danielsen, Kari Hustad, Terje Tretvik, Einar Strøm, Bente Ågren Aune, Einar Haugen, Andreas Mørkved, Jorunn Mørkved, Knut Sprauten, Gunnar Skjelvan, Paal Kristian Solvik, Liv Byrkjeflot, Svein Alte, Bjørnar Rørstrand, Lars Aursand, Per M. Moen, Anne Mørkved og Rolv Asbjørn Amdal. 

arkiv

NAMSOS: Midt på dagen lørdag er det samling ved Bastionen for en rundtur rundt om i Namsos, med Gunnar Hojem som kjentmann og guide.

Skjønt kjent, det er de jo fra før av, denne gjengen. Det de har til felles er at de var russ våren 1966, altså for 50 år siden.

De har vært flinke til å holde kontakten også, og både 20-års jubileum, 40-årsjubileum og nå 50 år er behørig markert.

I helga var 32 av gjengen som gikk ut reallinja og engelsklinja på gamle Namdal gymnas samlet. En hadde reist helt fra Alta, en annen fra Haugesund, mens andre kom fra Hamar og Oslo-traktene.

– Hvordan går det. Kjenner dere igjen hverandre?

– Ja, stort sett går det greit, selv om hårfargen nok har forandret seg siden vi var russ, sier Arnulf Evensen med et smil.

Men spreke er de fremdeles, i alle fall de som møtes her. De har virkelig hatt en hektisk helg i Namsos, for å få med seg alt sammen. Hør bare her: Fredag kveld møttes de til latter og prat på Café Røthe. Lørdag var det opp til strålende sol, guidet spasertur rundt om i Namsos og påfølgende lunsj på Ullvaren kafé. Om kvelden møttes de samme sted til et festlig lag.

Og dagens tema for den historiske rundturen skulle være midt i blinken: Gjenreisninga av Namsos og byhistorien fra 1940–1970.