- "Fredagskveld" med Ronny Grannes er yndlingssangen min. Da kan man sitte igjen å jobbe når andre drar på ferietur

Sitat: Harry Bøe – mannen bak Norsk Fisketransport, et flaggskip i namdalsk næringsliv.

MUSIKK TEL ARBE: Harry Bøe sverger til lokal musikk for å holde trykket oppe på arbeidsplassen. 

arkiv

NAMSOS: Det er Dagens Næringsliv

– Det er jeg skikkelig kry av. Vi har jobbet mye med opplæring og lykkes godt med å få folk til å trives på jobb, sier Bøe til DN.

Norsk Fisketransport har på ti år tidoblet inntektene fra 40 til godt over 380 millioner kroner, og fått sykefraværet ned i 0,5 prosent. I første kvartal i år var det sykemeldte fraværet i Norge til sammenligning 6,2 prosent.

Musikk skaper trivsel

Harry Bøe mener de dyktige arbeiderne i transportselskapet er en viktig årsak til den kraftige veksten og de gode resultatene. Og han innrømmer at de bruker musikk for å skape trivsel.

– Vi har gitar, sang og kultur om bord i båtene. Skippere, maskinister og mannskap kan spille og synge i arbeidstiden. Tenk å ha det så artig og trivelig på jobb. Det er fint med musikk. Vi bruker mye musikk på jobb, sier Bøe og viser fram en video på mobilen der mannskapet spiller gitar og synger på båtene.

Og overfor Dagens Næringsliv avslører Bøe hvilken musikk som motiverer de ansatte.

– D.D.E. er vi mest glade i. Vi spiller D.D.E. midt på dagen og har det artig alle sammen, sier 50-åringen.

Brøndbo: - Harry har trøkk

Frontfigur og vokalist Bjarne Brøndbo er glad for å høre dette, og returnerer gladelig honnøren.

– Harry Bøe har trøkk. Han har så innmari med power. Han har sinnssykt engasjement. Han er hele tiden underveis. Det skjer noe hele tiden. Der har du Harry i et nøtteskall. Han har nok en plan, selv om ikke vi andre ser det, sier Brøndbo til DN.

Harry Bøe er kjent for sine mange og lange arbeidsdager, og trapper trolig ytterligere opp innsatsen når han fra 1. september tiltrer som adm.dir i NTS ASA.

Og når det blir lange arbeidsdager i stedet for ferie og fritid, hører han på lokal musikk.

– "Fredagskveld" med Ronny Grannes er yndlingssangen min. Hør så fin den er. Da kan man sitte igjen å jobbe når andre drar på ferietur, sier Bøe til DN