Bangsundbutikken blir regjeringsmat

Partene blir ikke enige

Tirsdag møttes Namsos kommune og Statens vegvesen til meklingsmøte hos Fylkesmannen for å se om de kunne finne ei løsning på den omstridte lokalbutikk-saken på Bangsund.

Mekling: Statens vegvesen og Namsos kommune møttes til meklingsmøte hos Fylkesmannen for å finne ei løsning til saken om plasseringa av lokalbutikken på Bangsund. FOTO: BJØRN TORE NESS 

arkiv

STEINKJER: Etter å ha sittet to timer i meklingsmøte hos fylkesmann Inge Ryan på Steinkjer måtte begge partene gå fra møtet med uforrettet sak. Verken Namsos kommune eller Statens vegvesen vil vike fra sine standpunkt, og det gjør at striden nå havner på kommunalminister Jan Tore Sanner sitt bord.

– Det er sjeldent at vi ikke kommer til ei løsning via mekling. Meklingsmøter har vi ofte, og de aller fleste gangene finner vi ei løsning. Det er mange år siden sist vi ikke klarte det, forteller fylkesmann Inge Ryan.

Hvis Namsos kommune under kommunestyremøte førstkommende torsdag står fast ved sin avgjørelse og vedtar reguleringsplanen for Bangsund hvor plasseringa av en ny lokalbutikk er plassert på østsida av fylkesvegen, det som er stridens kjerne med henvisning til framkommelighet og trafikksikkerhet, vil fylkesmannen skrive ei anbefaling til kommunalministeren på bakgrunn av meklingsmøtet.
"De kom med tydelige innsigelser, og var ikke villige til å vike fra dem.

ARNHILD HOLSTAD

Ordfører Namsos kommune
– Det ligger i kortene at vi i kommunestyret kommer til å vedta saken med de trafikksikkerhetstiltakene som er skissert. Da er det Fylkesmannen som videre skal skrive en oppsummering av meklingsmøtet og lage ei anbefaling til Kommunal- og moderniseringsdepartementet og kommunalminister Jan Tore Sanner.

– Hva tenker du om at dere og Vegvesenet var såpass langt fra hverandre at dere ikke kom til ei løsning under meklingsmøtet?

– Vi hadde jo selvfølgelig håpet å komme til enighet, men vi må samtidig respektere de meningene Statens vegvesen har i saken. Nå gjenstår det å se hva anbefalinga fra Fylkesmannen blir, sier namsosordføreren.

– Vegvesenet kom med tydelige innsigelser, og de var ikke villige til å vike fra dem, sier Holstad videre.

Fylkesmannen vil avvente vedtaket fra Namsos kommune før de tar fatt på arbeidet med anbefalinga til Kommunalministeren.

Dette arbeidet antyder Fylkesmannen at de vil starte med over helga.

Etter det er det opp til Kommunalministeren å avgjøre om det blir butikk på Bangsund eller ikke.