Investerer i nytt lydanlegg til Kulturhuset

– Lyden er helt i toppsjiktet

Kulturhuset i Namsos har investert 1,2 millioner kroner for at publikum i framtida skal kunne få en lydopplevelse helt i toppsjiktet. Uansett sjanger.

Julaften: Kenneth Vadset (fra venstre), Roger Grande, Bengt Åge Nordbakk, Inge Johnsen, Bjørn Viken og Eirik Engan er storfornøyd med det nye lydsystemet. 

Nitid arbeid: Bjørn Viken har brukt mange timer på å lodde ledninger de siste dagene. 

arkiv

NAMSOS: Tidligere har Kulturhuset i Namsos enten leaset eller leid ulike lydanlegg for de forskjellige produksjonene de har huset opp gjennom årene. Nå har de gått det skrittet å kjøpe inn et lydanlegg som ifølge både dem og leverandøren ligger helt i toppen når det kommer til både kvalitet og prestasjon.


Anvendelig

– Her har vi et anlegg som passer denne flerbrukssalen, som Kulturhuset er, helt perfekt. Her har vi et anlegg som fungerer både til sarte barnestemmer fra kulturskolen til harde rockekonserter og klassiske symfonier. Vi kunne ikke vært mer fornøyd, sier Roger Grande.

For halvannet år siden fikk de klarsignal til skaffe til veie et nytt lydanlegg. Det hele ble lagt ut på anbud, og blant mange tilbydere var det Benum AS som fikk oppdraget. Nå står det nye anlegget klart, og staben i Kulturhuset kan knapt vente til det første offentlige arrangementet finner sted slik at de får vist fram nyervervelsen.

Firmaet som har levert det nye lydanlegget har tidligere levert anlegg til Operaen i Oslo og Nidarosdomen. Det anlegget som nå henger i salen til Kulturhuset er en litt mindre versjon av det som er i Olavshallen i Trondheim.

– Dette er høyttalere på topp nivå, og de kan spille absolutt alt. I en sal som dette er utfordringa å ha et anlegg som kan serve alle sjangrene og gruppene som bruker salen. Det kan dette anlegget, sier Kenneth Vadset fra Benum.

Foruten lydkvaliteten er systemet satt opp slik at det bare er å slå på bryteren, så fungerer det.

– Selv jeg kan slå dette på, sier Grande og ler.


Vet hva de får

– Det er veldig raidervennlig. Det vil si at det er satt opp slik at alle artister og band som kommer hit vet hva de får, og at det passer til deres utstyr. For oss teknikere som driver med dette til daglig, er det rene julaften, sier Bjørn Viken.

– Så å si alle som bruker Kulturhuset i en eller annen form, har fått tatt del i å utforme hva vi var ute etter i det nye anlegget. Derfor føler vi oss veldig trygge på at dette anlegget kommer til å fungere veldig bra, sier Grande.