Historisk dårlig - men Drammen har det verre

11 tap på rad gjør at Namsos er et av de dårligste 3. divisjons-lagene i Norge.

FRA BRA TIL DÅRLIG: Kjetil Hoddø og Namsos hadde en god start på sesongen, men har falt som en stein på tabellen. Nå står klubben med elleve strake tap. 

arkiv

NAMSOS: Etter en god start på sesongen, har korthuset falt sammen i Kleppen.

Etter helgas 2-4-tap mot NTNUI står nå Namsos med elleve strake tap.

Det fører dem opp på en lite hyggelig liste – «bunntabellen» i norsk 3. divisjon.

Bare Drammen i avdeling 4 har flere strake tap enn Namsos, i likhet med Alvdal og Medkila.


Lengste tapsrekke

Selv om Drammen har den tvilsomme æren av å være landets dårligste 3. divisjonslag for tida, har det aldri stått så ille til i Namsos målt i antall tapte kamper på rad. For 11 tapte kamper på rad er en lite hyggelig rekord for klubben.

– For meg personlig; jeg bryr meg null og niks om tapsrekka. Det påvirker ikke meg som trener. Jeg ønsker fortsatt å snu dette, og vi som lag prøver i hver eneste kamp for å ta tre poeng. Det er fokuset vårt, sier namsostrener Kjetil Hoddø om å være på toppen av bunnen.

– Hvordan forklarer du at laget ikke har tatt poeng på elleve kamper?

– Vi har ikke vært gode nok. Så enkelt - og så vanskelig er det. Det er veldig mange faktorer som spiller inn på hvorfor vi ikke har vunnet på lang tid. Det er slitne bein, det er småskadde spillere, det er mange faktorer, sier Hoddø som foran årets sesong i samråd med gruppa valgte å spille en mer ballbesittende fotball.


Mer spillende stil

– Vi ønsket å prøve å være mer spillende. Det har vi gjort. VI spiller på mindre marginer. Hadde vi spilt 4-5-1 framfor 4-3-3 hadde vi kanskje tatt noen flere poeng, men jeg tror ikke det ville gitt veldig store utslag, sier treneren.

Første sjanse til å bryte den stygge statistikken kommer lørdag. På Guldbergaunet - mot Steinkjer.

– Statistikken er stygg. Jeg klarer å leve med det, men det er selvfølgelig ikke positivt for NIL fotball. Samtidig skal det sies at selv om poengfangsten har vært lav, er stemninga fortsatt høy. NIL fotball er en fantastisk klubb å være i, selv når man taper, sier Hoddø.

«Bunntabellen» i norsk 3. divisjon


1) Drammen (avd. 4) 15 tap på rad

2) Namsos (avd. 10) 11 tap på rad

2) Alvdal (avd. 9) 11 tap på rad

2) Medkila (avd. 11) 11 tap på rad