I kveld kan du se vegen til Royal Albert Hall på TV

I kveld sendes historien om hvordan Åge Aleksandersen realiserte drømmen om å holde konsert i selveste Royal Albert Hall i London.

ENDELIG FRAMME: Her, 17. juni 2016, plugget Åge Aleksandersen inn gitaren på en av verdens mest kjente scener. I kveld kan du se vegen til Royal Albert Hall på NRK 1. 

arkiv

NAMSOS: I programmet får vi se trofaste og forventningsfulle fans, og Åges egen beretning om vegen til London.

Klokka 20.15 starter det halvtime lange innslaget på NRK 1, hvor vi får se hvordan det gikk fra å være langt igjen - til å bli realisert.

- Hvordan var egentlig vegen til Royal Albert Hall, Åge Aleksandersen?

- Den vegen var ganske lang, og jeg har fortsatt ikke klart å ta innover meg alt som skjedde. Jeg var litt som en statist til hele opplegget, sier Aleksandersen til NA, som er uvitende om hva som dukker opp på skjermen i kveld.

Konserten sendes fredag

- Jeg har ikke peiling. Kamerateamene var høyt og lavt, sier Aleksandersen som skal rigge seg til i godstolen alene i kveld for å se programmet.

Fredag sender NRK et 90 minutter langt opptak av konserten. I det programmet har Aleksandersen vært mer "hands on".

- Jeg gleder meg veldig til å se konserten, av den enkle grunn at jeg har vært mye involvert i den prosessen. Der har jeg kommet med forslag til hva som skal sendes. Men der tenker NRK TV - mens jeg tenker konsert. Konserten skal kokes ned til 90 minutter - og vi spilte lengre enn det, sier Åge.

Tilført energi

Konserten i Royal Albert Hall markerte starten på sommerturneen til Åge Aleksandersen og Sambandet. Etter London har de nå spilt 13 konserter, før de fortsetter i Verdal lørdag.

- Det har vært en kjempefin turne. De grundige forberedelsene vi gjorde på våren har vi tatt med oss rundt omkring i landet. I tillegg har vi begynt å spille veldig lange konserter - av den enkle grunn at det gjorde vi i London - og det likte vi veldig godt. Det tilførte oss energi, sier Aleksandersen og legger til:

- Det må sies at det å spille for fulle hus på Kvål er like eksotisk som å spille i Royal Albert Hall! Det er dette som er hverdagen vår - og det er akkurat like fint som å stå på scenen i London, avslutter Åge.

PS! Om Namdalsavisas egne Langtigjen.no-team dukker opp i kveldens sending, vet vi ikke. Men her kan du gjenoppleve