Dømt til ubetinget fengsel i ett år og fire måneder

Læreren som i forrige uke sto tiltalt for overgrep mot ei åtte år gammel jente i Namdal tingrett, ble dømt til ubetinget fengsel i ett år og fire måneder. Dommen ble anket på stedet.

DOMMER: Helge Johan Kaasbøll har vært rettens administrator og dommer i saken mot den overgrepssiktete læreren. FOTO: BJØRN TORE NESS 

arkiv

NAMSOS: Dommen er i tråd med aktor, statsadvokat Jarle Wikdals påstand.

Bistandsadvokat Hege Bjørgum Skillingstad fikk også medhold i sin påstand om å dømme læreren til å betale en oppreisningserstatning på 120.000 kroner. Retten har ikke ilagt saksomkostninger.

Læreren fra Midtre Namdal var tiltalt etter den såkalte voldtektsparagrafen i den nye straffeloven. Da saken mot ham ble behandlet i Namdal tingrett tirsdag og onsdag i forrige uke, benektet han hardnakket for å ha forgrepet seg på jenta.

Hendelsen læreren var tiltalt for, skriver seg fra natt til lørdag 30. januar i år. Jenta har i ettertid beskyldt ham for å ha befølt hennes kjønnsorgan mens de begge overnattet i moras seng.

Det tilrettelagte avhøret med den da åtte år gamle jenta ble avspilt for retten. Jenta har en annen forklaring om nattas hendelser enn den tiltalte læreren har.

Tingretten har altså valgt å legge vekt på jentas forklaring, og har dømt læreren fra Midtre Namdal til 16 måneder bak lås og slå.