Molomarkedet på Statland

– Må jo finne på litt tull og tøys

Ida Alte lot seg villig bli malt som en kanin i ansiktet. – Du blir aldri for gammel til å finne på litt tull, mener hun.

Ansiktsmaling: Ida Alte mener du aldri blir for gammel til å finne på litt tull. Derfor lot hus seg villig bli malt i ansiktet av Ada Marie Hovik Aune i «Barnekroken». 

Ærespris: Svein Lervik (i midten) kunne gledelig kunngjøre at Asbjørn og Rigmor Finnanger skulle få Statland vekst sin ærespris for arbeidet de gjør i forbindelse med Molomarkedet. Ekteparet Dan og Grethe Husvåg ble også tildelt æresprisen, men de var ikke til stede da den ble utdelt. 

Krabber: Tuva Dahl Rasmussen prøver å gjette hvor mange krabber det ligger i tanken. Her står hun sammen med Ariel Whalen. 

Frisering: Gry Grunnan får klipt håret hos Elisabeth Lyng. Tip Top var på molomarkedet for tredje gang. 

arkiv

STATLAND: Natt til lørdag viste værgudene seg fra en litt mindre hyggelig side, og det var en spent gjeng fra arrangørene av årets molomarked som tok turen ned på området kun få timer før de første gjestene skulle melde sin ankomst.

– Jeg må si at jeg har ikke sovet særlig godt i natt, innrømmer Svein Lervik i Statland vekst.

Heldigvis for arrangør og utstillerne hadde alt utstyret som var blitt satt opp kvelden i forvegen blitt spart for naturkreftene, og årets molomarked kunne kjøres i gang som planlagt.

Både små og store tok turen for å se hva markedet kunne tilby i år.


Kommer hvert år

– Vi er her hvert år. Siden vi har et feriehus rett oppi her bruker vi å komme hit. I tillegg stiller mamma ut litt saker og ting i år. Jeg synes det er kjempeartig at det arrangeres et slikt arrangement, mener Iver Mathias Eid (11) fra Namsos.

Det var boder med noe for enhver smak, og i en av bodene kunne de aller minste få ansiktsmaling i form av dyr fra både skogen og jungelen. Men det var ikke bare barna som benyttet seg av denne muligheten. Ida Alte tok seg fem minutters pause fra tombolaboden til sanitetsforeninga, og var den aller første til ikle seg ansiktet til en liten kanin.

– Du blir aldri for gammel til å finne på litt tull. Nå håper jeg at flere kommer for å bli malt, fortalte hun med et lurt smil om munnen.

I år som tidligere år ble det delt ut en bygdepris under markedet, og i år var det fire stykker som skulle bli tildelt Statland vekst sin ærespris.


Stor dugnad

– Molomarkedet er en eneste stor dugnadsinnsats, og det er noen som har vært med og som har stått på i alle år for at det skal bli et marked her nede på moloen. Disse har gjort en kjempejobb og fortjener virkelig å bli satt pris på, fortalte Lervik gjennom høyttaleranlegget.

Prisvinnerne var Asbjørn og Rigmor Finnanger pluss ekteparet Dan og Grethe Husvåg. De sistnevnte var ikke til stede da den ble utdelt.

Ellers kunne de frammøtte som vanlig delta i pelmekonkurransen, de kunne gjette hvor mange krabber som hadde funnet vegen opp i et akvarium, og de kunne sette seg ned i teltet for å ta seg en kopp kaffe og prate kjenning. e flere bilder på nett