Historisk dag på Otterøya

– Nå er du prest

Biskop Tor Singsaas var full av lovord om den ferske presten Petter Normann Dille under søndagens ordinasjonsgudstjeneste i Otterøy kirke.

Den store dagen: Biskop Tor Singsaas (til venstre) klapper for Petter Normann Dille (i midten). 

Kø: Det var mange som ville gratulere den ferske presten. 

arkiv

OTTERØYA: Søndagens gudstjeneste skrev seg inn i historiebøkene som den aller første ordinasjonsgudstjenesten som har blitt gjennomført i Otterøy kirkes 158 år lange historie. Hva er vel mer rett at det da var en otterøying som denne dagen skulle ikle seg beviset på at han nå er ordinert som prest.

LES OGSÅ:

Første prest som ordineres i Otterøy kirkes 158 år lange historie

Petter (32) vigsles inn i historien

Petter Normann Dille blir den første presten i historien som ordineres som prest i Otterøy kirke. En begivenhet som bare for noen få år siden ville vært en utopi.

Tar rommet


– Petter, du er en mann som nå har fått vinger. Du er uredd i måten du møter dem som er annerledes, du er uredd når du viser veg for andre. Du er en person som det merkes at kommer inn i rommet, men på en positiv måte. Du tar rommet, men samtidig lar du andre også få plass, og det er det det å være prest handler om. Det handler om å høre de andre, og la andre slippe til. Det gjør stort inntrykk på meg at du ønsker å komme heim til Otterøya for å la venner og familie ta del i denne dagen din, sa biskop Tor Singsaas i sin tale til Dille.

"Du er et omsorgsfullt medmenneske,

Tor Singsaas

Biskop


Full kirke


Kirka på Otterøya var full av både venner, familie og sambygdinger som ville gi Dille sine lykkønskninger på hans store dag, og rekka av folk som ville ha en bit av den ferske presten etter gudstjenesten.

– Jeg synes det ble en veldig fin og flott gudstjeneste. Det er jo klart at jeg også blir rørt når jeg ser hvor mange som har kommet. Samtidig er dette ei kirke som betyr mye for meg. jeg har begravd besteforeldre her, søsteren min giftet seg her og selv er jeg både døpt og konfirmert her. Hele opplevelsen er ganske overveldende. Det spørs om jeg ikke må gjemme meg et sted og grine litt senere i dag, sier Petter Normann Dille og ler mens han gjør seg klar til å kjøre til kirkekaffen etter gudstjenesten.


Stor deltakelse


Det var ikke bare biskop Singsaas som deltok under ordineringen. Blant andre prost Roald Iversen, sokneprest Hilde Lundquist, sokneprest i Bekkelaget Sverre Bang og rektor ved Menighetsfakultetet, Vidar Haanes hadde tatt turen til Otterøya.

Dille har jobbet i Bekkelaget og Ormøy menighet som barne- og ungdomsprest, hvor han blir fram til i oktober, da han starter i Skårer sokn i Lørenskog.

– Dette er en stor dag. Det er ikke hver dag at en av øyas egne vigsles til prest. Jeg har gledet meg veldig mye til denne dagen, og når nå er her, fortalte sokneprest Hilde Lundquist.

Klokka 11.45 var tida inne. Biskop Singsaas la stolaen rundt nakken på Dille. Beviset på at han nå er ordinert prest.

– Nå, Petter. Nå er du prest, konstaterte Singsaas før hele kirka brøt ut i jubel og applaus.

– Det betyr mye for meg at både familie og venner fra Oslo har kommet hit. Det er i det hele tatt veldig stor stas, mente Dille.