7.800 så galskapen i Oppgår'n i år

Sist sluttet Pe-Torsa med at Agust gikk til himmels på motorsykkelen. I episode 17 ble han jaget ut fra tunet av røffe typer i mc-klubben Killers.

NY TUR FOR AGUST: I avslutningsscenen legger Agust (Arvid Kvetangen) ut på en ny ferd på motorsykkelen, og jages av gutta i «Killers». Fra venstre: Gudmund Kveli, Rune Gravbrøt, Henry Michelsen, Dag Ivar Herø, Arve Nubdal.FOTO: BJØRN TORE NESS 

arkiv

KVELIA: Mens André Villa var fjorårets store overraskelse – og attraksjon i Kvelia, hadde arrangørene lagt seg på et mer nøytralt nivå denne gangen. Til gjengjeld var det mange overraskelser, og også ulike navn som medvirket rundt herredsstyrets bord i de seks forestillingene.

– Det var mange varamedlemmer innom herredsstyret i løpet av helga. Håper ikke det er slik i kommunestyrene av i dag, sier en strålende fornøyd Mona Aagård etter siste forestilling på søndag.  • Her er NAs anmeldelse:

    Dommedagsprofetier i Oppgår'n

    Etter å ha sett 17. episode av Pe-Torsa, kan vi konstatere at truslene om dommedag ikke har utslettet Oppgår'n, selv om katastrofene står i kø.
I avslutningsscenen kom altså fem tøffe typer på Harley kjørende inn på tunet for å ta seg av Agust. Hvordan det går, får vi antakelig vite om et år.

– Mye av det som fremdeles hang i lufta i fjor ble vel, i alle fall til dels, oppklart, men nye komplikasjoner oppsto så publikum har noe å spekulere på til neste år og til neste forestilling, sier.


Utsolgte gressbakker

– Vi må klype oss litt i arma fra tid til annen når så mange kommer til Kvelia år etter år for å se på det tullet vi driver med. I år hadde vi noen få ledige plasser på torsdag, eller så solgte vi alt vi hadde av billetter. Grasbakken var full av folk. Til og med de to forestillingene på søndag var utsolgt, sier Aagård.

De hadde i løpet av noen hektiske dager hele 7.800 publikummere innom.

– Vi nådde nesten postnummeret i Kvelia fra 1950-tallet. Det var 7883, og vi var ikke langt unna.

Været ble ei utfordring på fredag. Det regnet og blåste, og noen få valgte nok å bli heime.

– Men alle de som faktisk trosset regnet og kom, var fantastisk fornøyd tross det dårlige været. Og det er egentlig ganske unikt at vi klarte å underholde folk i det været som var den kvelden. Men været er noe vi ikke kan styre med – selv i Kvelia, sier Aagård som sammen med resten av skuespillere og medhjelpere kan se tilbake på fantastiske dager

I herredsstyret torsdag:

Stian Brekkvassmo

Skjalg Aakerøy

Terje Tranaas

Frode Viken

Bente Estil

Harald Morten Bremseth

I herredsstyret fredag:

Bente Estil

Jon Håvard Solum

Arnhild Holstad

Steinar Aspli

Inge Ryan

Hege Nordheim Viken

I herredsstyret lørdag:

Silje Fagerhaug

Arve Løberg

May Britt Lagesen

Anne Marit Meassvik

Bjørn Stuevold

Anita Østby

Frode Estil

Sture Sivertsen

I herredsstyret søndag:

Siri Godejord

Arnodd Lillemark

Erik Seem

Ole Harald Kveli

John Einar Høvik

Sander Høvik

Kim Riseth