Rekrutteringsarena for nye laksefiskere

Prøvde fiskelykken

Blivende laksefiskere, gamle ringrever i elva og ikke minst en lykkelig gutt som fikk sin aller første laks i Namsen.

IVRIG LAKSEFISKER PÅ FEM: Med pappa Peder som hjelp var Ola Johannes Duun (5) på plass for å prøve fisken på Villaksens dag på Seem Arena søndag 

SKUMMELT: Viljar Tyldum nølte litt før han torde å stikke hånda ned i bøtte som naturveileder i SNO, Tone Løvold, hadde gjort klar. Men han torde til slutt, og klarte å finne ut at det gjemte seg en elvemusling ned i bøtta. 

DAGENS MANN: Trond Marius Hånes (8) berget dagen for arrangørene av Villaksens dag. Han fikk nemlig dagens eneste laks på kroken. 

BRA MED FOLK: Godværet kom som bestilt på søndag, og brukbart med folk møtte opp på Villaksens dag. 

arkiv

GRONG: – Det tok meg åtte år å få denne laksen, sa en tydelig fornøyd Trond Marius Hånes (8) etter å ha stått for fangsten under Villaksens dag på søndag.

Den unge, og vi må kanskje regne med fra nå av, ihuga laksefiskeren var sammen med mange blivende laksefiskere ute for å prøve seg i elva. For de fleste var det for første gang.

– Fikk ikke noe, men jeg skal prøve igjen nå, sa Ola Johannes Duun (5) etter første økta sammen med pappa som denne dagen fungerte som håver og hjelpemann.

Ifølge pappa Peder Dunn så er i alle fall en viktig egenskap for å overliste laksen allerede på plass hos sønnen.

– Når han får fiske så er han utrolig tålmodig. Mye mer en faren i alle fall.


Suksess

– Det ble en riktig fin dag. Været klarnet opp akkurat i tide, og vi er godt fornøyd med oppmøtet av fiskeinteresserte, sier Karina Moe fra Namsenvassdragets Elveierlag som sammen med Norske Lakseelver arrangerte åpen dag i og gratis fiske i elva for dem som er under 16, og sosialt samvær og mye fiskeprat for dem som var over den alderen.

Et ekstra trekkplaster var fiskeekspert Lars Nilsen, som blant annet sto bak den populære fiskeserien om Bård og Lars. Han ga publikum et lite innblikk i skapelsen av serien, og han ga noen gode tips. Ikke fra elva, men fra heimebane.

– Så jeg har lært et triks av en kamerat. Når man skal på fisketur så er det viktig å overdrive hvor lenge man blir borte. Da blir frua så glad når man faktisk kommer heim for tidlig at hun synes det er greit man tar en tur til.