Facebook-innlegg skaper furore

Stor debatt rundt Åge

Før helga kritiserte Christer Falck NRK og andre medier sin dekning av Åge Aleksandersens konsert i Royal Albert Hall. Det har fått flere sinn i kok.

Åge Aleksandersen i Royal Albert Hall FOTO: BJØRN TORE NESS 

Bjørn Eidsvåg 

Robinsonekspedisjone_H02T8P.jpg 

arkiv

TRONDHEIM: Onsdag i forrige uke reagerte Christer Falck sterkt på oppmerksomheten Åge Aleksandersen har fått i forbindelse med konserten i Royal Albert Hall. Det har skapt stor debatt på sosiale medier i helga. På sin Facebook-profil skrev Falck følgende:

– Altså, at en coverversjon av en Elton John-låt kunne skape furore i 1975 kan jeg fint leve med, men nå må snart noen si nok.

– Hva er det som er så stort ved at en av Norges største artister klarer å fylle Royal Albert Hall med en kapasitet på 5,272 pers. (cirka. 2/3 av Oslo Spektrum), skriver Falck under overskriften «ÆREDETTASKATTEPENGAMINEGÅRTIL?».


Debatt

Folk har både støttet og hisset seg opp av utspillet til Falck.

En rekke kjente artister har i helga gitt Åge Aleksandersen sin støtte på sosiale medier. Blant annet Bjørn Eidsvåg og Kari Bremnes.

Ifølge adressa.no skriver Eidsvåg dette på sin Facebook-profil:

– Åge er etter mitt skjønn en av vårt lands viktigste kulturarbeidere, og har vært det i snart 50 år. Han har satt ord på folks fortvilelse, nederlag, drømmer og håp på en måte som kommuniserer sterkt, – og som folk kjenner seg igjen i og identifiserer seg med. At NRK spanderer et program på denne karen og hans band når de har gjort et så vanvittig stunt som å dra til Royal Albert Hall fordi han engang laga en sang om å komme dit, er verken uforståelig eller uforsvarlig etter mitt skjønn, skriver Eidsvåg, og signerer innlegget som «stolt kollega av selveste Åge Aleksandersen».

Kari Bremnes (59) er helt enig: – Snakk fint om Åge Aleksandersen og Sambandet. De betyr noe for folk. Fordi folk betyr noe for dem. Stor respekt», skriver hun på Twitter.

Journalist og dokumentar-skaper Erling Borgen er også blant dem som kritiserer Falcks utspill.

–Jeg kjenner heldigvis ikke Falck, men jeg kjenner Åge. Han er en hedersmann og et utrolig anstendig og skikkelig menneske med et bankende hjerte og et stort samfunnsengasjement. Dessuten er han en stor kunstner og Norges fremste rockeartist gjennom alle tider. Det skulle bare mangle om ikke NRK viste konserten fra Royal Albert Hall. Åge trenger egentlig ingen til å forsvare seg. Det han har skapt og skaper taler for seg selv, skriver han på sin Facebook-profil.

Med det er også flere som støtter Falck sitt utspill. Deriblant jazzgitaristen Jacob Young (46), skriver VG.

Han synes at Christer Falck har mange gode poenger i sitt Facebook-innlegg.

–Bra Christer! Nå begynner det endelig å komme reflektert kritikk. Problemet er ikke at en folkelig rockeartist fra Trondheim som synger (surt eller ei) holder konsert i utlandet, men to andre ting; 1. Det er i seg selv en utrolig pinlig ting å gjøre og setter det norske mindreverdighetskomplekset i et ekstremt lys, blir så utrolig provinsielt.

Lørdag kveld la Falck ut enda en liten oppdatering på sin Facebook-profil.

– Synes det er søtt at så mange trøndere verner om sin favoritt, men om noen hadde beskyttet meg så mye, så hadde jeg kanskje trodd jeg var senil eller dum, og ikke kunne stå opp for meg selv, så jeg vet ikke om jeg hadde likt det så godt.