Åpning av ny musikkmaster

En ny masterutdanning har sett dagens lys ved Nord universitet. I dag møttes historiens aller først kull på Master i musikk- og ensembleledelse.

For kulturskolelærer Liv Anne Grubbmo fra Lierne kom mastertilbudet som en gave fra oven. 

Geir Berg-Lennertzen under åpninga. 

arkiv

LEVANGER:skriver Nord universitetet på sin heimeside.

For kulturskolelærer Liv Anne Grubbmo fra Lierne kom mastertilbudet som en gave fra oven.

– Dette er midt i blinken for meg. Nå får jeg holde på med det jeg liker aller best, samtidig som det er samlingsbasert. Jeg forventer at det blir krevende, men det skal gå fint, sier Grubbmo, til daglig musikklærer i Brønnøysund.

Et studium som har vært gjennom en lang og kronglete reise før det omsider fikk tommelen opp fra myndighetene i vinter.

– Det har ikke vært en drømmereise med kun sol og medvind, men desto deiligere da akkrediteringen endelig kom i februar. Og det som gjør meg ekstra glad er at det har vært kø for å komme inn, sa en strålende fornøyd Bjørg Tørresdal, nestleder i Nord universitet-styret, som stod for den offisielle åpningen av studiet.

Mastergradsstudiet legger vekt på møtepunktet mellom utøvende og pedagogisk musikkompetanse og utdanner kompetente ledere for musikklivets mange arenaer.

Musikkmiljøet ved Nord universitet, Levanger er sammensatt av ansatte med en solid faglig og utøvende bakgrunn, noe studentene fikk en solid bekreftelse på gjennom åpningsseansen signert Frode Fjellheim, Andreas Aase og Mattis Kleppen.

– Dette er historiens første musikkmaster i Nord-Trøndelag og vi er rimelig stolte over at vi nå har fått den på plass, sier studieleder Geir Berg-Lennertzen.

– Dette har vært et mål i så mange år, og nå er endelig dagen kommet, sier han.

Se video fra åpninga her!