Innstiller på tiltale mot offentlig ansatt i Indre Namdal

– Flere enn to jenter

– Saken mot den offentlig ansatte mannen i Indre Namdal omfatter flere enn to jenter, sier politiadvokat Anita Ravlo Sand.

Straks ferdig etterforsket: Etterforskninga mot den offentlig ansatte, som blant annet er siktet for å ha sendt upssende sms-er og bilder til mindreårige jenter, er snart ferdig. Politiadvokaten innstiller på at det blir tatt ut tiltale mot mannen. ILLUSTRASJONSFOTO 

arkiv

NAMSOS: Etterforskninga av mannen som er siktet for å ha hatt seksuell omgang med jenter under 16 år, og ha sendt upassende meldinger og bilder til mindreårige jenter, nærmer seg sluttfasen.

– Siktelsen vil bli sendt over til Statsadvokaten om ikke alt for lang tid. Saken nærmer seg ferdig etterforsket, sier politiadvokat Anita Ravlo Sand.

Forslag om tiltale

– Det betyr at det blir tatt ut tiltale?

– Forslaget blir det. Han har erkjent mye, sier politiadvokaten.

– Hva som er med i tiltalen er ikke helt avgjort før vi går nøye gjennom saken. Men jeg regner med saken blir sendt over til Statsadvokaten om ikke altfor lenge, sier Ravlo Sand.

I juni aksjonerte politiet mot mannens bolig, og tok beslag i vedkommendes mobiltelefon og datamaskin.

Bakgrunnen var at han hadde sendt upassende sms-er til barn under 16 år.Forholdene skal ha skjedd i desember 2015. Men politiet ble ikke gjort oppmerksom på meldingene før en av de fornærmede i saken meldte seg.

Det var overfor ansatte i kommunen at den ene jenta i saken fortalte om meldingene fra mannen, som har ei tiltrodd stilling i kommunen.

Kommunen tok umiddelbart affære – og vedkommende ble suspendert fra sin stilling.

Etter hvert ble siktelsen utvidet til seksuell handling mot mindreårige.

Mannen, som er mellom 30 og 50 år, ble varetektsfengslet i fire uker, hvorav to av ukene var med restriksjoner.

– Mannen er løslatt fra fengsel. Vi fant ut at det ikke var grunnlag for å holde på ham mer, sier politiadvokat Anita Ravlo Sand.

Ifølge politiadvokaten er det ikke fare for gjentakelse.

Besøksforbud

– Men han har fått forbud mot å besøke ungene, sier politiadvokat Anita Ravlo Sand.

– Har etterforskninga avdekket hvor mange jenter som er omfattet i saken?

– Det er flere enn to, det kan jeg si. Vi har hatt flere barne- avhør. Akkurat hvor mange flere enn to det er snakk om, vil jeg ikke gå nærmere inn på før vi har gått gjennom saken, sier politiadvokaten.