Alle våre operatører

arkiv

Jeg hadde en skjellsettende opplevelse her om dagen. Jeg skulle ringe Kirkekontoret i Namsos som holder til i Abel Meyers gate i Namsos. Nummeret var 74216440. Tydeligvis sitter det en eller annen person og tar i mot alle henvendelser til de lokale kirkekontorene . Jeg ringte trøstig i vei, og etter noen ringetoner fikk jeg følgende melding i telefonen:» Alle våre operatører er for tiden opptatt» Operatører?? Kirkekontoret? Dette må være en ny tittel i kirkelig sammenheng. Diakon og operatør? Kirkeverge og operatør?

Ved nærmere ettertanke er det kanskje helt i sin orden; at du må ringe til en operatør for å høre at den du vil snakke med ikke er til stede. Det neste blir kanskje at du først må ringe en overoperatør bare for å høre at operatøren er opptatt.

Slik er det blitt over alt. Alt skal sentraliseres. Nå skal 110-sentralen sentraliseres til Trondheim. Dette skjer etter at vi alle har fått gateadresse selv på det minste sted for at vi skal være lette å finne. Dermed skulle en tro at det ville være enkelt å finne fram også i Trondheim om sentralen lå i Namsos.

Skal vi reise i dette vårt vidstrakte land, må vi nesten alle innom Gardemoen først. En kjenning skulle reise fra Evenes til Namsos, men måtte selvfølgelig innom Oslo Lufthavn. Skjer ikke det, kan de jo ikke bygge ut mer. Snart må vi innom Gardemoen for å fly fra Namsos til Værnes, for så å fly til Oslo. Bare vent.

Det neste blir vel at 113 forsvinner, f.eks. til Steinkjer. De har jo ikke noe sykehus (ennå!) så det passer nok godt. Kanskje sykehusene følger etter? Intet overrasker lenger. Det virker som om at noen tror at kompetanse er proposjonal med antall mennesker på et sted. Det lover ikke godt.

I mellomtiden forslår jeg at også avfallsdeponeringen i Trøndelag sentraliseres til Trondheim. Det vil i det minste gi flere arbeidsplasser.

Bayer