Historisk lærerutdanning i Ytre Namdal

Studiestart med historisk sus

Det ble skrevet historie da 21 studenter startet på lærerutdanning i Rørvik.

SPESIELL STUDEISTART: Foran fra venstre: Wei Geng (Grong), Linn Kvam (Namsos), Kristine Elnan (Verran), Ine Mari Haugerøy (Nærøy), Iselin Gutvik (Bindal), Reidun Marie Arnø Skage (Nærøy), Stine Husby Hansen (Bindal), Martin Buvarp (Vikna), Helen Knapstad (Vikna). Bak fra venstre: Bente Helene Hestmo (Namsos), Sylvia Jakobsen (Vikna), Wenche Olsen Lund (Grane), Mona Terese Fugløy (Snillfjord), Mona Lomakka (Vikna), Ellen Hongset (Stjørdal), Christine Kveinsjø (Nærøy), Tuva Malm (Namdalseid), Jenny Myge (Brønnøy), Monika Georgsen (Namsos), Ralf Erlend Heimsvik (Vikna), Ida Gulliksen (Nærøy). 

Spent: Martin Buvarp er glad for å kunne studere på heimplassen. 

ORDFØRERROS:Vikna-ordfører Amund Hellesø ønsket lykke til og roste dem som har jobbet med å få studietilbudet til Ytre Namdal. 

arkiv

RØRVIK: Mandag møtte 21 studenter opp til en historisk studiestart i Rørvik samfunnshus. For første gang har Nord universitet (HiNT) lagt lærerutdanning utenfor Levanger.

– Takket være entusiastiske folk i kommunene og systematisk arbeid over tid har dette blitt mulig, sa Egil Solli, dekan for lærerutdanninga ved Nord universitet, da han åpnet studiet og ønsket velkommen.


– Midt i blinken


Studentene tar nå fatt på et femårig løp med samlinger og nettstudier, før de i 2021 kan kalle seg grunnskolelærere. Studiet er kombinert med videreutdanning, og allerede tirsdag har studentene fått selskap av elleve lærere fra regionen.

– Jeg har funnet ut at jeg er veldig heimkjær, sier Martin Buvarp, som kommer fra Rørvik og er veldig glad for å kunne studere på heimplassen.

– Dette var rett og slett midt i blinken for meg, og jeg kunne ikke la muligheten gå fra meg da den kom, smiler han, og forteller at han er veldig spent på å komme i gang.

Ellen Hongset fra Stjørdal og Bente Helene Hestmo fra Bangsund er to av studentene som har lengre reiseveg.

– Jeg hadde tenkt å studere i Trondheim, men der har de ikke deltid, sier Hongset, som synes det er fint å kunne komme til Rørvik for å ta utdanning.

–Det er kjekt å kunne studere i en utkant og.


Langvarig arbeid


Dagen er historisk på flere måter, da dette kullet er det siste som tas opp før utdanninga blir et masterprogram.

– Dette er en stor dag for Ytre Namdal, og ikke minst for dere. Dere skal starte på ei utdanning som er utrolig viktig, sa ordfører Amund Hellesø, som samtidig roste de som har arbeidet med å få utdanninga hit.

– De har ståltro på prosjektet, og ser verdien av at det blir lagt til regionen, sa han, før han ønsket elevene lykke til med ei fantastisk utdanning.

– Jeg håper dere får ei kjempefin tid når dere er her på samling.

Ivar Hatland, koordinator for kompetanseutvikling i Ytre Namdal, var veldig glad for å se studentene på plass i Rørvik.

– Nå er dere med på noe som er større enn dere tror, og jeg er så glad for å se dere, smilte han.

– Jeg har tro på at undervisninga framover må ta mer hensyn til de ulike delene i landet vårt, og det betyr at universitetene må mer ut. Jeg vil gratulere både dere, Nord universitet og kommunene med dagen. Vi har jobbet lenge for å få til lærerutdanning i vår region, og i dag går startskuddet. Nå har vi lyktes.