Presses ut over sidelinja i nominasjonen

Namdalingene presses ut over sidelinja i nominasjonsprosessen til Ap i Nord-Trøndelag.

LANSERES: Ytternamdalingene har lansert fylkesråd Terje Sørvik til å inneha en av topplassene på stortingslista til Nord-Trøndelag Ap i 2017. 

IKKE AUF: Jorid H. Nordmelan er ikke AUFs kandidat. 

ØVERST: Ingvild Kjerkol er dagens førstekandidat. 

ANDRE: Arild Stokkan-Grande innehar andreplass på lista nå. 

STERK: May Britt Lagesen en aktuell kandidat på topp. 

arkiv

NAMSOS: Leder i valgkomiteen, Inger Marit Eira-Åhren holder kortene tett til brystet, og vil ikke ha noen formening om hvem som skal toppe Ap-lista til stortingsvalget 2017.

– Etter min mening handler det ikke om navn, men om kandidatenes kvaliteter. Vi har gode kandidater med gode kvaliteter, sier Eira-Åhren som er i ferd med å motta navneforslag i uprioritert rekkefølge fra kommunelagene.

Nå går nominasjonsprosessen fortløpende. I neste uke skal nominasjonskomiteen sende ut ei liste med uprioriterte navn. AUF, LO og kommunepartiene har så frist på seg til 27. september med å sende inn ei liste med 12 navn i prioritert rekkefølge. 4. oktober har nominasjonskomiteen møte, og skal komme med sitt listeforslag. 26. november er det nominasjonsmøte i Nord-Trøndelag AS.

Men partene har allerede begynt å rasle med sablene. LOs fylkestopp Kristine Svendsen har klart flagget at de støtter Arild Grandes kandidatur. De har også spilt inn May Britt Lagesen som en aktuell kandidat på topp.

Les også:

Namdalsk talerør ønskelig

Arbeiderpartiets nominasjonsprosess i Namdalen foran stortingsvalget er ikke kommet skikkelig i gang ennå, men det er et klart ønske at Namdalen får et talerør.

 

Vil ha Sørvik


Ap i Vikna lanserte før helga Terje Sørvik som sin kandidat, noe som også vil støttes av Ap i Nærøy. Men skal Sørvik tildeles en plass i toppen, vil det skje på bekostning av Arild Grande. Sørvik selv har bekreftet at han ønsker å stille seg til disposisjon for nominasjon på stortingslista.

Jorid Nordmelan fra Namsos sa tidligere i sommer at hun takker ja til gjenvalg. Hun blir imidlertid ikke AUFs representant. Representantskapet i AUF har enstemmig gått inn for Gaute Børstad Skjærvø (21) fra Levanger som sin kandidat på lista.

Andre aktuelle namdalinger er Randi Ness fra Lierne. Hun ha sagt seg villig til å stå på Nord-Trøndelag Ap sin stortingsliste, men ønsker en plass nede på lista, så det er lite trolig at hun blir stortingsrepresentant med det første.

NA mener:


Skal følge boka


– Hva skal det tas hensyn til når Ap i Nord-Trøndelag utformer lista til stortingsvalget 2017?

– Vi har veldig tydelige bestemmelser fra Ap om at det skal gjøres vurderinger i forhold til alder, kjønn, geografi og erfaring. Vi i nominasjonskomiteen skal også sørge for å sy sammen ei liste som gjenspeiler ønskene fra lokallagene, sier Eira-Åhren.