Tror viknaværingene sier stopp

Både ja- og neifolk tok ordet under kommunereformdebatten i Nærøy. Men skepsisen er stor til om naboene i Vikna vil godta intensjonsavtalen.

INNLEDET: Ordfører Steinar Aspli orienterte om kommunereformen først, sittende rådmann Helge Thorsen. 

FULLT: Kolvereidvågen var nesten fullsatt, rundt 100 oppmøtte. 

INNLEDET: Ordfører Steinar Aspli orienterte om kommunereformen først, sittende rådmann Helge Thorsen. 

arkiv

KOLVEREID: Ole Krogstadmo sa det klart og tydelig; – Jeg sperret opp øynene da jeg så avtalen og skjønte at dette ville bli diskusjon. Jeg har snakket med mange i Vikna, og det er ikke en sjel der utenom ordføreren som vil godta denne avtalen. Og da er det på grunn av kommunesenteret.

- Synes avtalen er bra

Men det var ikke entydig at møtedeltakerne ville si nei til avtalen, selv om mange uttrykte skepsis. Håkon Hermanstrand var blant dem som gikk klart inn for å si ja.

– Jeg har vært for kommunesammenslåing, er det fortsatt og synes intensjonsavtalen er bra, sa Hermanstrand.

Ordfører Steinar Aspli (Sp) brukte de første 55 minuttene av tirsdagens folkemøte på Kolvereid til å gjennomgå intensjonsavtalen mellom Nærøy og Vikna. Og ikke minst prosessen fram til avtalen begge kommunestyrene nå har lagt ut til folkeavstemning 12. september.

Les også:

Mange er usikre på hva intensjonsavtalen egentlig sier:

Det skal bli to byer

Hva står det egentlig i intensjonsavtalen mellom Nærøy og Vikna? Jo, blant annet at en ny kommune vil ha to by- og administrasjonssentre.

Kulturforskjell

Aspli oppsummerte mye av det som har vært trenden i Ytre Namdal mellom de to kommunene; – Vi er gode til å samarbeide. Helt til det kommer til lokalisering.

For Nærøy har det vært viktig i forhandlingene å sørge for en balansert utvikling over hele den nye kommunen, ikke bare i sentrene, sa Aspli. Han understreket en viss kulturforskjell. Nærøy er en grendekommune, mens Vikna er mer sentralisert.

Les også:

Stor skepsis til intensjonsavtalen mellom Nærøy og Vikna:

Kniving vil ødelegge

Den gamle striden mellom Kolvereid og Rørvik ser ut til å bli det som torpederer ønsket om sammenslåing av Vikna og Nærøy.