Namdalen til UM med mange medaljekandidater

– Denne tabben gjør jeg ikke på nytt

Kristian Skage Nordlund har taktikken klar foran UM i friidrett i Sandnes: Han skal ikke gjøre som han gjør på bildet!

FRA FØRSTE TIL FJERDE: Her ligger Kristian Skage Nordlund først i 800-meterfeltet under UM i Lillestrøm i 2015. Han ble spurtslått og havnet utenfor pallen. I årets mesterskap vil han kjøre en annen taktikk. 

arkiv

SANDNES: – Jeg tabbet meg litt ut der ja. Men jeg lærte av det. Blir det tilsvarende løpsopplegg denne gang, skal jeg ikke gjøre samme feilen en gang til.


Spurtduell


Fredag morgen starter årets Ungdomsmesterskap for aldersgruppa 15 til 19 år. Mesterskapet går i Sandnes, og Namdalen stiller som alltid med solid tropp i denne aldersgruppa.

Et av gullkortene er Kristian Skage Nordlund. Tronesgutten var favoritt til å ta heim gullet på 800-meteren under UM på Lillestrøm i 2015. I 780 meter så det ut til at han skulle ta gullet. Så ble han spurtslått, og havnet utenfor pallen.

"Jeg går for gull. jeg må jo prøve"

Kristian Skage Nordlund
Klar for UM i Sandnes.

– Det var skikkelig surt. Jeg dro jo hele løpet, og jeg ser at det var en tabbe. I et mesterskap handler det ikke først og fremst om tider. Det er medaljer som teller. Derfor kommer ikke jeg til å legge meg i front denne gang, sier han.


Skadet


Han har vært i toppen i sin årsklasse i flere sesonger på 800 og 1.500 meter. Under kommende UM-dager i Sandnes står ikke 1.500 på programmet.

– Det er synd. Derfor kommer jeg til å løpe 400 i stedet. Skal jeg bli bedre på mellomdistansene må jeg bli raskere, og da er det greit å teste seg på 400 m.

Han vet at sjansene til medalje er størst på 800 meter.

– Der går jeg for gull! Jeg må jo prøve, smiler han.

Under UM innendørs i vinter tok han suverent gull på 1.500 meter, mens han ble spurtslått på 800 meter. Men om UM i vinter ble suksess, så ble ikke tida etterpå like bra.

– Jeg pådro meg tretthetsbrudd, og mistet mye trening på våren. Det er nok derfor formen har svingt litt.

Nå kjenner han seg imidlertid i god form.

– Å ja, det har gått veldig bra i det siste. Nå er jeg i toppform og gleder meg til UM, sier han.