Besøkstallet på visningsturene har økt med 90 prosent

En sommersuksess!

I løpet av sommeren har omtrent 350 personer vært med på det arrangørene kaller en unik tidsreise i sjømathistorien.

Populære visningsturer: Anne Grete Walaunet og Elin Williksen er glad for at såpass mange har meldt seg på visningsturer i løpet av sommeren. Her sammen med guide Sunniva Bondø Sørensen og båtfører Svenn Arne Kvalø. 

Utvidet: Guiding og matservering var nytt for årets sesong med visningsturer, som var litt lengre enn tidligere sesonger. 

arkiv

RØRVIK: 10. mars gikk startskuddet for årets visningsturer i regi av Salmonor og Kystmuseet Norveg som i år ble mer populært en tidligere sesonger.

– Vi har hatt rekordmange besøkende både på gruppeturene og de faste visningsturene i sommer, sier Elin Williksen, visningsansvarlig i Salmonor.

Hun forteller at de ser ei økning på formidable 82 og 90 prosent, noe både Salmonor og samarbeidspartner Kystmuseet er veldig fornøyd med.

– Det er utrolig artig, det er jo dette vi har jobbet for, sier Anne Grete Walaunet.

Både turister og lokale

Omtrent 90 prosent av dem som deltok på enten de faste visningsturene eller gruppeturene var nordmenn, og av dem var 50 prosent turister.

– Av turistene hadde halvparten tilknytning til Vikna, sier Williksen, som forteller at både barn og voksne har vært med på turene. Blant annet har noen av barnehagene fått være med.

– Utover høsten skal vi fokusere mer på skolebarn. Det er viktig å nå ut til de unge for å vise fram næringa og starte rekrutteringa, sier hun, og påpeker at hun også ønsker flere internasjonale turister.

Arrangørene synes det er viktig å la gjestene få se helheten i sjømathistorien, med både fiskevær og moderne anlegg.

– Det er en rød tråd i hele turen som viser grunnlaget for oss på kysten, sier Walaunet, som tror det blir mer og mer populært for folk å hive seg med på aktive opplevelser.

– Her kan gjestene lære, se og oppleve på samme tid. Det er mye i pakken på fire timer.

Nytt av året var guiding gjennom hele turen, samt servering av grillet laks.

Fornøyd med utviklinga

Arbeidet med planlegging av neste års sesong har allerede startet, og arrangørene har planer om å utvide turene.

– Dette er en eksklusiv tur, og jeg opplever at folk er veldig fornøyd med det de får, sier Walaunet.

Nå står det kun ei gruppe igjen på planen, men de påpeker at det fortsatt er mulig å bestille gruppeturer. Det er plass til 12 personer hver tur, eller 24 når det bestilles rib i tillegg.

– Vi er veldig fornøyde med utviklinga. Vi får tilbakemeldinger om at folk synes det er fantastisk her, sier Williksen.

– Dette resultatet gjør det inspirerende å fortsette arbeidet.