Simen Nysæter klar for «The Homecoming»

– Blir helt magisk

Simen Nysæter skal varme opp for Cecilia Brækhus når boksedronninga går sin første kamp på norsk jord 1. oktober.

STOR ÆRE: Namsos-bokseren Simen Nysæter skal i ringen foran et fullsatt Oslo spektrum 1. oktober. FOTO: Pål Morten Skaret 

Simen Nysæter (nr to fra venstre) under pressekonferansen fredag. Skjermdump  Foto: Skjermdump

arkiv

NAMSOS: Namsos-bokseren er én av fem amatørutøvere tilknyttet Norges Bokseforbund som har fått klarsignal for deltakelse i «The Homecoming», som finner sted i et utsolgt Oslo Spektrum lørdag 1. oktober.

Der skal Nysæter i ringen under en av fire oppvarmingskamper før kveldens store høydepunkt – nemlig det mye omtalte oppgjøret mellom «The First Lady» Cecilia Brækhus og den franske boksestjernen Anne-Sophie Mathis.


– En stor ære


– Dette blir rett og slett «styggartig». Å få bokse foran et fullsatt Oslo Spektrum, blir uten tvil noe av det største jeg har opplevd. Det er virkelig en stor ære å få ta del i noe slikt, fastslår Simen Nysæter.

Proffoppgjøret mellom Brækhus og Mathis er den første boksekampen på norsk jord siden 80-tallet. Nysæter føler seg både ydmyk og heldig over å få være med på å skrive norsk boksehistorie.

– Jeg gleder meg utrolig mye, sier namsosingen – som fredag deltok på sin aller første pressekonferanse, da utøverne som skal delta i «The Homecoming» ble presentert.

"Å få bokse foran et fullsatt Oslo Spektrum blir uten tvil noe av det største jeg har opplevd"

Simen Nysæter
Amatørbokser

Tøff motstand


Nysæter har den siste uka vært på treningsopphold i Manchester, hvor han har sparret med noen av verdens beste boksere. Det gjør at tungvektsbokseren føler seg godt forberedt foran det som skal skje 1. oktober.

Motstander for Nysæter blir Jeamie Tshikeva fra England, en høyt rangert bokser – som blant annet er tidligere engelsk mester i sporten.

– Vi har møttes i ringen to ganger tidligere, og står med én seier hver. Det blir utvilsomt en tøff kamp, men jeg mener selv jeg har en god mulighet til å kunne gå av med seieren, fastslår Simen Nysæter – som uansett utfall tror det blir en uforglemmelig opplevelse å bokse i Oslo spektrum.

– Definitivt. Jeg kan nesten ikke vente, smiler Nysæter.