40 år siden «The Last Waltz»

Prudence hyller The Band

På dagen 40 år etter at The Band holdt sin legendariske avskjedskonsert, skal Prudence på scenen i NTE Arena for å hylle heltene.

Hyllest: I år er det Prudence sin tur til å hylle The Band. Her fra konserten i fjor.FOTO: BJØRN TORE NESS 

Gleder seg: Anne Bruun Olsen (fra venstre), Jan Aage Hals, Kim Riseth og Bosse Iversen ser fram til årets Woodland-festival. 

arkiv

NAMSOS: 25. november er dagen, og det hele skal skje i forbindelse med årets Woodland-festival.

– Vi så etter fjorårets arrangement at det fikk stor oppmerksomhet også utenfor Norges grenser. Da ble Prudence sin legendariske avskjedskonsert «Takk te dokk» hyllet, og da vi begynte å planlegge årets festival, så vi at det i år er 40 år siden tidene mest legendariske avskjedskonsert ble holdt. Nemlig The Band sin «The Last Waltz», sier NA-redaktør Kim Riseth, som sitter i styret i foreningen Woodland sammen med blant andre Anne Bruun Olsen og Bård Jørgen Iversen.

Trønderrockens fedre har hentet mye inspirasjon fra The Band, og de var ikke tunge å be da ideen kom på bordet.

– Det er naturlig at siden The Band med Garth Hudson hyllet Prudence i fjor, så skal Prudence hylle The Band i år, og gutta i Prudence stiller opp, sier presseansvarlig Jan Aage Hals i Woodland.

– Vi kan love at det ikke bare blir en Prudence-gjenforening som sist, men en helt spesiell opplevelse, legger han til.


Husband


Foruten Prudence skal det være et husband på scenen i år også, og det består av intet mindre enn ni personer som kommer flygende fra Woodstock i USA for å ta del i festivalen. Fem av dem er medlemmer i The Weight Band, og av de fem er det to som har spilt med The Band.

Jim Weider tok fra 1985 til 2000 over som gitarist etter Robbie Robertson og han turnerte også internasjonalt med originalmedlemmene Levon Helm, Garth Hudson og Rick Danko i 15 år og var med på flere av deres album. Den andre som har spilt sammen med det legendariske bandet er Randy Ciarlante. Han var en del av den andre konstellasjonene av det populære bandet, og fram til Levon Helm gikk bort spilte han trommer sammen med Helm og sang på flere av bandets album.

De fem fra The Weight Band har fått med seg fire blåsere, som også har jobbet med utrolig mange kjente artister. Både Bruce Springsteen, Rihanna og Sir Elton John, sier Riseth.

Prudence møter Garth Hudson: Related content


Grunnlaget er lagt


På grunn av det som ble gjort i Namsos under fjorårets festival, og den oppmerksomheten det fikk, ble jobben med årets arrangement mye lettere.

– Disse som kommer fra USA, spurte selv om ikke de kunne få komme til Namsos, sier Riseth.

– Det er noe med det musikalske røttene som finnes her i Namsos i tillegg til at det er en liten plass, som gjør at det er ganske likt slik det er i Woodstock, legger Jan Aage Hals til.

– Foruten Prudence og The Weight Band vil det komme flere gjesteartister opp på scenen under konserten, men disse vil bli kunngjort senere, opplyser Hals.

Både Hals og Riseth mener de nå er inne i kjernen av det Woodland-festivalen var ment å være.

– Vi har en utømmelig kilde av kreativitet og god musikk her vi bor. Nå har vi tatt for oss røttene til musikken her, og det er mange flere tråder å ta av, sier Hals.

De tilreisende i husbandet skal være i Namsos ei uke, og lørdagen etter The Band- hyllesten skal de samme musikerne stå på scenen i NTE Arena igjen, men denne gangen med bord og matservering. Her skal de servere det meste fra the Band-katalogen.


Toppe fjoråret


– Det var dette «The Last Walz» egentlig var - en konsert med bespisning. Her har Koment og Scandic gått sammen og tilbyr en full pakke med overnatting, konsert og mat. Her er det mulig å gjøre unna årets julebord, sier Bård Jørgen Iversen.

– Det har aldri vært samlet så mange store artister og musikere på samme scene i Namsos som i fjor. I år skal vi prøve å toppe det, sier Hals.

– Foruten denne konserten 25. november, vil det skje mye annet i byen. Vi vil at det skal være en festival hvor det skjer mye kulturelt, sier Riseth.

Woodland-festivalen har en ambisjon om at Namsos skal være det stedet i verden som har den mest oppsiktsvekkende markeringa av 40-årsjubileet, og arrangørene er ikke i tvil om at slik det ser ut nå, er ambisjonen innen rekkevidde.